tisdag 19 februari 2013

Ursprungs- och kvalitetskontroll på kött i GI-boxens maträtter

Mot bakgrund av de senaste veckornas uppmärksammade debatt kring innehållsdeklarationen på vissa leverantörers produkter har GI-boxen varit i nära dialog med våra leverantörer för att fastställa att något liknande inte förekommer i våra maträtter.

Med anledning av den uppkomna situationen har våra leverantörer genomfört omfattade egna DNA-analyser. Provsvaren, som även delgetts Livsmedelsverket, visar att våra råvaror endast innehåller nötkött och uppfyller specifikation.

”GI-boxen ska stå för hög kvalité, trovärdighet och näringsmässigt väl sammansatta maträtter. Därför tar vi självklart dessa frågor på mycket stort allvar. Alla som väljer GI-boxen ska känna sig trygga med att det vi levererar är mat av hög kvalité som man mår bra av”, säger GI-boxens  VD Ola Lauritzson.

2 kommentarer:

Sabina sa...

Angående giboxen. Skulle såså gärna hoppa på det, men bor i "fel del av sverige" :(

Finns det verkligen inget sätt det kan lösas på med leverans till andra orter än era fasta orter ni har nu?

Har fått kyl samt frysvaror levererade i frigolitboxar från buzzador. Så det finns allternativ. Man fick ett klockslag när det skulle levereras o berättat för sig hur länge dom höll sig frysta/kylda efter leverans.

Annars om ni kunnat hyra in er i lastbilar som fraktar frysvaror?

Borde gå att lösa, kan jag tycka! :)

Kan ni inte slå era kloka huvuden ihop? Tror helt ärligt ni skulle kunna få många nya kunder om det fanns möjlighet att beställa även om man inte bor i era listade utlämningsorter!

Hoppas hoppas! :)


M.v.h/ Sabina

Ola Lauritzson sa...

Hej Sabina,
Goda nyheter: vi håller på att lansera nya orter och om allt går som jag vill så kommer vi att lägga till mängder med nya orter redan om ett par veckor!! :)