onsdag 18 april 2012

Dåligt samvete

Vänner, inser att jag förmodligen är världens sämsta bloggare.... Missar att uppdatera mest hela tiden. Sorry!!! Och det är ju inte för att det finns brist på roliga och intressanta saker att skriva om.

Några bra tips från er som bloggar (eller läser många bloggar) på hur man sköter en blogg på bättre än vad jag lyckas göra...? Något särskilt som ni vill att jag ska blogga om?

Kram

7 kommentarer:

Elvy sa...

Jag har ett förslag! I din gamla (men väl fungerande) bok "Gå ner i vikt med GI-metoden" så skriver du:

Om du någon gång skulle få ett riktigt sug efter kolhydrater, eller om du skulle vara strandsatt på en middag där du inte kan undvika kolhydrater, försök då åtminstone att inte äta dem tillsammans med för mycket fett.

Men om man kikar bak i GI-tabellerna så står det på flera livsmedel att fett sänker GI.

Jag får inte riktigt ihop det. Tolkar det som en motsättning men kan ha missuppfattat. Vill du reda ut hur det ligger till så vore det super!

Anonym sa...

En liten frågestund ett par ggr i månaden skulle nog bli väldigt uppskattat. Säkerliggen en och annan som sitter med någon gi-fundering emellanåt. :)

Mona sa...

Lägg ut GI- recept nångång om du vill,,eftersom du har gjort så många böcker...eller gör vår upehåll.
Blir det film inspelning i Sommar ?
kan du ju skriva om det. upp till dig ola...ha det.

Ola Lauritzson sa...

@Elvy - bra fråga tycker jag! Äter vi mycket snabba kolhydrater så stiger blodsockret och insulinet pumpar igång. I kombination med mycket kalorier (oavsett var de kommer ifrån - men fett innehåller som bekant mest energi) så stimuleras inlagring av fett.

Samtidigt stämmer det att magsäckstömningen blir långsammare av fett (vilket i princip innebär att maträttens GI blir lägre).

Hoppas det var ett litet förtydligande!?

Ola Lauritzson sa...

@Anonym + Mona : tack för förslagen. En lite frågestund, kombinerat med fler recept är inte någon du idé. Ska försöka bli lite bättre på det här... :)

Elvy sa...

Hej igen!

Men vit choklad har ju lägre GI pga fetthalt och M&M också pga fettet i jordnöten. Alltså borde väl en söt tårta få lägre GI om den innehåller fet grädde?

(Som du hör så är jag sötsugen.) Har dock varit avhållsam bortsett från din mörka chokladmousse (utan rom) och har nu gått ner 5 kg på två veckor. :-)

Monica Hansen sa...

recept:)