onsdag 25 juli 2012

Back on track!


Strandpromenaden i Nice
Tillbaka efter ett par härliga veckors semester och sitter nu och svettas på kontoret (vårt luftsystem verkar ha tagit semester det med...)

Började med att hälsa på Stefan och Alexandra, och Buster och Stina i skärgården för att sen åka till Skåne tillsammans med Fredrik i knappt en vecka. Där blev det lite jobb som konferencier i Båstad och sen klassiska upptåg som att "tura" och åka till Kronborg i Helsingör.

Sen följde en vecka vid Medelhavet där jag också träffade mina föräldrar som firade sin semester i Nice. Hade en superskön vecka och jobbade på min nya bok (som jag gör med Ulrika Davidsson och som kommer i december), åt massor av skaldjur - och en och annan pain au chocolate...

Hälsade också på Pär och Bodil som har ett helt fantastiskt hus i Biot, en by lite nordväst om Nice, en bit upp i bergen. Fick en guidad tur bland medeltidsbyar som avslutades med härlig middag i en annan lika mysig by som heter Valbonne.

Men nu är jag tryggt tillbaka i Stockholm och kontoret. Ganska lugnt så det blir tid för en del annat (som att springa bort semesterkilona som jag tycker jag lagt på mig...)


Hoppas ni njuter av sommaren så här långt!!!


Sagoläsning i skärgården med Albin
Fredrik utanför danska Kronborg i Helsingör, besöket följdes av en klassisk "tura" på M/S Aurora!
Träffade mina föräldrar, Dag och Britt, i Nice.

Pär förbereder lunchen i deras härliga hus i Biot.

Bodil på bästa sommarhumör!

Gourdon, en av alla dessa pittoreska medeltidsbyar i Provance - väl värd ett besök!Kaffepaus i skuggan, Nice, innan det var dags för hemfärd... 


4 kommentarer:

Brisa Drummond Sjölin sa...

Härliga bilder, Ola!
Det har varit trevliga och varma sommardagar i Lund denna vecka. Blundar jag nu så förflyttar jag mig direkt till någon strand i Brasilien – det fattas bara lite iskallt kokosvatten. ;)

Efter mycket semesterfusk så känner jag att det är dags att köra två veckor igen med GI fas 1 (rivstarten). Jag Googlade och letade efter info och recept och hittade sidan nedan.

Hur löser man detta så att man inte riskerar får kalium- och/eller natriumbrist?

http://justnujusthar.wordpress.com/2012/04/01/risker-med-gi-lchf-och-andra-kolhydratfattiga-dieter/

Varma hälsningar,

Brisa

Ola Lauritzson sa...

Hej Brisa,
Tycker det var en intressant blogg som du hänvisade till och det beskriver precis varför jag rekommenderar den mest strikta fasen (där vi är mycket strikta med kolhydrater) i bara några veckor för att sedan äta mer balanserat.

Har dock svårt att tro att du kommer att få mineral- och näringsbrist, särskilt om du äter en del nötter, mycket grönsaker och blandar fisk, skaldjur och kött med ägg och en del mejeriprodukter. Natrium brukar de flesta av oss äta för mycket av, inte tvärtom.

Hur som, lyssna på kroppen. Mår du inte bra under tiden så bör du ändra eller lägga till något.

Brisa Drummond Sjölin sa...

Hej Ola!

Tack för din alltid trevliga feedback.
Jag kommer definitivt att lyssna på kroppen. Har laddat skafferiet och kylen med ägg, kött, mycket nötter, har köpt Icas Stevia strö, soja-, mandel- och kokosmjöl, olika frön så nu borde jag lyckas med något, tycker jag. :)

Härligt att nu börjar kräftsäsongen också. Jag älskar skaldjur och jag vet att det är ett bra alternativ när man kör rivstarten. Gissa om jag är i himlen! :)

Tack än en gång och har en fin vecka!

Babsan sa...

Oh, du har varit i Provance, ett av mina favoställen! Dit vill jag återvända någongång.
I år har vi varit i vackra Stockholm och bl.a. åkt ut i skärgården, upptäckt nya affärer och strosat i Gamala Stan.
Ha det gott!
Kram
Babsan