söndag 29 juli 2012

Tips på "appar" till mobilen?

Har du tips på bra hälso-appar till mobiler?

Kan själv tipsa om Run Keeper som jag laddade ner i helgen. Och jag måste erkänna att jag tycker det gör träningen roligare. Har en kvinna som coachar längs hela vägen, säger om jag springer för långsamt och vilka snittiderna är på varje kilometer. Tack vare gps:en i telefonen så ser den exakt var jag har sprungit, hur långt och tom höjdskillnader. Otroligt faktiskt, testa själv!


4 kommentarer:

Brisa Drummond Sjölin sa...

Hej Ola!

Jag har två hälso-appar som jag verkligen tycker om: Pedometer (den finaste stegräknaren jag hittat på App Store) och Viktkoll (du matar in din nuvarande vikt och din målvikt, den säger appen vad du har för BMI och sen får du varje dag, efter du har vägt dig, mata in dagens vikt). Enkelt, snyggt och ett måste! :)

Ola Lauritzson sa...

Bra Brisa, de ska jag kolla in!
Om ni vill, ladda ner Runkeeper också, om inte annat för att följa min kamp mot sekundrarna och minutrarna... Imorse pressade jag ner snittiden ytterligare 7 sek per km...

Nu har jag "bara" 36 sek/km kvar tills jag når mitt mål...

Anonym sa...

Hej.
Jag undrar hur man äter bäst efter ett träningspass. Jag brukar jogga ca 5km i "lagom" tempo 3ggr i veckan. Jag tränar ganska sent på kvällen och har ätit middag ett par timmar innan, men behöver såklart äta ngt efter träningen. Äter GI-kost sedan ett par månader tillbaka. Jag brukar äta typ Keso med banan eller naturell yoghurt med GI-musli. Funderar på att köpa proteinpulver och äta istället efter träningen, men man behöver väl lite kolhydrater också? Skulle vara intressant att höra din syn på saken. Tack för trevlig och lärorik blogg!

Ola Lauritzson sa...

Hej Anonym,
Just eftersom du tränat tycker jag att ditt "kvällsmål" där du kombinerar protein (keso) och naturliga kolhydrater (från bananen) är bra.

En proteinsmoothie är också ett alternativ som jag själv gillar.

En tallrik turkisk yoghurt med varma bär (tinar frysta bär i mikron) är en annan favorit.