onsdag 12 juni 2013

Jag kallar det Måndagsmetoden

Igår började jag mitt nya matexperiment - periodisk fasta. Men jag kör en liten egen variant. Istället för den sk 5:2 metoden så kör jag 36-timmarsfasta. Middag på söndagskvällen, sen fasta under hela måndagen, för att äta frukost som vanligt på tisdagen. Och sedan min vanliga GI-meny resten av veckan.

Det är första gången jag varit på fastande mage så länge (möjligen med undantag av när jag varit magsjuk någon gång för många år sedan). Och jag måste erkänna att det känns lite konstigt, ja rent av olustigt. Allt jag åt var en påse av mina egna portionsnötter O la la! (ca 350 kcal) och en morot. Kaffe, te och vatten (otrolig vad man blir törstig!).

Hungerskänslorna kommer och går, men egentligen tror jag mest det "sitter i huvudet". Förmodligen blir nästa måndag mycket enklare. Intressant nog kände jag mig förvånansvärt pigg, jag hade tom svårt att somna på kvällen.

Tanken på att min fasta ska reparera celler och minska risken för flera cancerformer känns otrolig. Dessutom visade sig att jag tappat 2 kg i vikt redan första dagen. Förvisso mest vätska, men ändå förvånansvärt mycket med tanke på hur mycket jag druckit.

För att göra detta så "vetenskapligt" som möjligt har jag bokat in tid för att mäta alla möjliga hormonnivåer i kroppen, bl a IGF-1, testosteron och insulin. Ska göra en uppföljning om ett par månader för att se om värdena förändras.


6 kommentarer:

Unknown sa...

Låter intressant. Ska bli kul att följa. Jag har en fråga angående mängden kolhydrater i alkoholfri öl. Har haft svårt att hitta det så jag frågar dig här direkt. Tack för bra gi-böcker.

Ola Lauritzson sa...

Hej KJ, bra fråga!
Det varierar lite mellan olika sorter, men i genomsnitt kan man nog räkna med att alkoholfri öl innehåller ca 4-5g per 100g, vilket nästan är lika mycket som vanlig öl. Däremot blir kaloriinnehållet lägre utan alkoholen, förstås.

Anonym sa...

Många som är i din bransch avsäger sig ko-produkter helt och hållet. Hur ställer du dig till det? Tycker själv inte om allt detta med havre, soya mm. Tycker inte det smakar bra. Vad har hänt med att mejeriprodukter är bra för en? / Ewa

Anonym sa...

6:1 fasta kallas det på andra ställen. Fastedagen äter man 500 kcal uppdelat hur man vill.

Unknown sa...

harden shoes
atlanta falcons jersey
adidas stan smith shoes
moncler outlet
nike air zoom
nike sneakers for women
fitflops
moncler jacket

jjjjjjjjjjjjj sa...

goyard bags
michael kors handbags
red bottom shoes
longchamp
jordan 11
adidas yeezy boost
tory burch outlet
kevin durant shoes
nike air force
chrome hearts online