tisdag 11 februari 2014

O la la! tar marknadsandelar inom växande mellanmålssegment


GI-experten Ola Lauritzsons mellanmålsserie med varumärket ”O la la!” fortsätter ta marknadsandelar på den svenska snacksmarknaden. Serien lanserades under våren 2013 i samarbete med Exotic Snacks. Målet för 2014 är att sälja 1 miljon förpackningar.

O la la! består av fem olika nöt- och fruktblandningar. Alla blandningar är framtagna av kostrådgivaren och GI-experten Ola Lauritzson och erbjuder nyttigare alternativ på mellanmålsmarknaden.

”Nötterna är torrostade och vi använder minimalt med salt. Den torkade frukten är just torkad, inget annat”, säger Ola Lauritzson.

Intresset för nötter som mellanmål har ökat stadigt den senaste tiden. I en nyligen publicerad studie i New England Journal of Medicine har forskare dragit slutsatsen att en näve nötter om dagen minskar risken att dö i hjärtsjukdom med 29 procent och risken att dö i cancer minskar med 11 procent. Enligt forskarna beror förbättringen på att nötterna sänker kolesterolet och minskar inflammationer i kroppen.

O la la!-serien har fått en bred spridning både i dagligvaru- som servicehandeln. Under de nio månader som produkterna fanns under 2013 såldes över en halv miljon O la la! Med en försäljningsökning på 10 procent per månad är målet att nå upp till en miljon sålda förpackningar under 2014.

”Det är uppenbart att många konsumenter har saknat goda och nyttiga mellanmålsalternativ. Det gjorde jag själv – det var därför jag tog initiativ till att lansera en egen mellanmålsserie. Utgångspunkten var att ta fram produkter som jag själv skulle vilja ha, både ur smak- och näringsperspektiv”, säger Ola Lauritzson. 

4 kommentarer:

Lina sa...

Hej Ola!

Jag tänkte höra med dig när det gäller lightläsk.. Det finns ju en del olika sorter såsom Pepsi Max, Cola/Sprite Zero och då "vanlig" lightläsk. Är det någon skillnad på dom?

Med vänlig hälsning Lina

Ola Lauritzson sa...

Hej Lina, light-läskerna innehåller inget vanligt socker däremot sötningsmedel, ex aspartam och suckralos. Det innebär att de är fria från kolhydrater och kalorier. Däremot så kan den söta smaken trigga igång sötsuget vilket är skälet till att jag generellt avråder även från lightläsk.

Anonym sa...

Hallå Ola.
Hur kan jag göra som är allergisk mot nötter(stenfrukter)?
Har du några tips?
Går just nu på GI-dag för dag.
Blir inte sockret koncentrerat i frukten när man torkar den?
Har hört att det inte är bra utan färsk frukt är bättre eller har jag fel?
/Andreas

shesoa sa...

w8q73m3u49 x1y98d6q88 h1l39a9k45 l2p03j8m25 k7b42n1s83 g7k74j4b28