söndag 27 december 2009

Raketbanta till Nyår - med resterna från julbordet!

Det är rubriken på en artikel och menyplan som jag gjort för Expressen. Förhoppningsvis kan det vara till hjälp för alla som känner att de ätit lite mycket under julhelgen och behöver komma i festfodralet på Nyårsafton... :-)

Läs artikeln och ladda ner 5-dagarsmenyn här!

God fortsättning förresten!

12 kommentarer:

Ola Lauritzson sa...

Igår var det förresten någon som tipsade mig om GM-metoden, alternativt Trollhätte-metoden.

Otroligt effektiv - till slut finns det ingenting kvar :-)

Babsan sa...

God fortsättnig själv, Ola!
Ja, det har varit några intensiva dagar. För min del har det inte varit så jättemycket mat under julhelgen, håller igen lite. Och så går jag mina promenader, dem kan jag inte vara utan.
Ha det gott!
Hälsar
Babsan

Cornelia sa...

Ja det var inte fy skam! Den var bra. Kul att jag fick illustrera just den artikeln/menyn. Nu skall de sista kilona bort. Snacka om inspiration.
//Cornelia

Ola Lauritzson sa...

Kul att du var med Cornelia! Det blev jättebra!! Fight on!

Helene sa...

Själv kör jag sjukhussoppan 7 dagar, otroligt effektiv den med!

Ola Lauritzson sa...

Sjukhussoppan?? Vad är det för en? Låter inte så gott...

Ola Lauritzson sa...

Sjukhussoppan?? Vad är det för en? Låter inte så gott...

Cornelia sa...

Ja här ska kämpas bort de sista kilona. Dina böcker är sängläsning nu några kvällar så jag är full av inspiration till det nya året tar sin början. Tack för alla råd och all inspiration Ola! Utan dig hade jag inte varit 17 kg lättare!

Josefin sa...

Hejsan.
Jag tränade enligt den sk 6,5-metoden: gå i hastigheten 6,5 km/h (på löpband) med lutningen 6,5 grader. När jag mätte min puls på löpbandet kom jag upp i 187, vilket är väldigt högt. Är det normalt? är i andra fasen. Tjej 16 år, 168 lång Startvikt 63 och har nu tappat 3 kilo på 14 dagar.

Helene sa...

Kolla min blogg för sjukhussoppan! http://chapelhill.bloggsida.se

Det är en JÄTTEGOD soppa med löksoppa som bas och sen rotfrukter och lök och tomater. Man kryddar den som man vill ex med chili, jag älskar den verkligen!

Ola Lauritzson sa...

Josefin, det låter ganska högt med din puls. Men det viktiga är att du känner dig ok i övrigt. Att ha hög puls under träning är ju just det som vi vill eftersträva för att förbättra konditionen. Efter ett tag kommer du märka att du klarar samma belastning med lägre puls.

Grattis till viktnedgången!

Ola Lauritzson sa...

Helene,
låter som en effektiv soppa. Som jag brukar säga: "alla metoder som funkar - är bra".