fredag 3 augusti 2012

Har du testat att göra en Detox?

Så här efter semestrarna är det säkert många som funderar på att köra en "detox", dvs rensa kroppen på gifter från för mycket mat, alkohol, koffein och annat som vi stoppar i oss. Jag har faktiskt själv aldrig testat att göra en riktig detox, men är lite nyfiken.

Har du testat? Hur gjorde du i så fall och vad blev resultaten?

7 kommentarer:

Jennysen sa...

Jag detoxar regelbundet och mår jättebra av det. Får en bättre dygnsrytm och känner en balans i kroppen och livet! :)

Ola Lauritzson sa...

Kan du inte berätta hur du gör?

Hanan sa...

Hade varit jättesnällkt om DU kunde skriva ett inlägg om hur man gör :)
Har själv aldrig testat

Anonym sa...

Hejsan Ola!
Jag har ett gammalt recept på detox. Man kokar 1 liter vatten tillsammans med lagerblad och nejlikor. Det luktar korvspad, men fungerar! Det dricker jag varje dag i ca en vecka, samtidigt som jag bara äter grönsaker. Jag blir piggare och magen fungerar väldigt bra.
Kuren är en gammal huskur från "förr" då man skulle rensa kroppen från "skit". :-)

Kram Annika

Ola Lauritzson sa...

Annika, måste erkänna att det inte låter så gott...

Anonym sa...

Ola. det är inte gott. :-) men det rensar ut kroppen på slaggprodukter ordentligt.

:-) annika

Christina Nilsson sa...

Hej Ola, jag har detoxat några gånger och är förundrad över effekten! I mitt fall fick jag en produktutbildning i Florida på en ekologisk detox-serie som vunnit pris 7 år i rad i USA. Sedan utbildade jag personal i hälsokostbutiker runtom i Sverige. Den fick jättefin respons, jag vill inte gärna nämna varumärke här men kan varmt rekommendera svenska Holistics produkter som alla insatta vet håller hög kvalitet. Börja med att du får en BRA produkt, gärna kapslar. INTE drick-detox.. ;o)
Kosten är avgörande; undvik transfett, tungsmält mat så inget rött kött. Fisk och kalkon t.ex går bra. Mycket grönsaker, rotfrukter, frukt och minst 2l vatten/dag. Inget kaffe, nikotin, huvudvärkstabletter eller andra kemiska substanser.
Avsätt de första dagarna för ev besvär då det ju är en avgiftning så huvudvärk etc kan förekomma. Dock mest för rökare o kaffeälskare.. ;o)

Ja, i stora drag grunden för en bra detox på minst 14 dagar, gärna 30 dagar. Effekten blir lite viktnedgång men framförallt massor av energi då kroppen inte behöver ägna sig åt den krävande matsmältningsprocessen.
Kontakta mig gärna om du har frågor. Lycka till!
Kram
Christina

PS! Du hittar Holistic detox här om du vill: www.christina.vitamera.se