fredag 3 maj 2013

Lär dig mer om glykemisk belastning, GB

http://www.youtube.com/watch?v=5v1H002g6g4&feature=youtu.be

6 kommentarer:

Anonym sa...

Blir det inte lite konstigt att jämföra så här när mängden kalorier skiljer sig så mycket. Exempelvis spaghettin vs potatisen; pastan blir 250 kcal medan potatisen bara 80 kcal.

Om man bara äter 80 kcal potatis måste man väl ändå ersätta dom förlorade 170 kcal med nåt annat för att bli mätt komma upp i sitt dagsbehov?

Jag tycker det verkar konstigt att jämföra mindre än en halv normal portion potatis med en lite större portion pasta, sen säga att potatisen har halva värdet mot pastan?

Ola Lauritzson sa...

Bra synpunkt, tycker jag. Men poängen med detta exempel är just att visa på vilken påverkan på blodsockret som de olika kolhydratrika produkterna ger. Tanken är att du istället lägger till lite mer av de proteinrika livsmedlen, ex kyckling eller fisk. Protein har inte alls samma effekt på blodsockerkurvan (men innehåller energi).

Anonym sa...

Hej Ola, tack för en bra blogg! Jag försöker sedan en tid tillbaka undvika snabba kolhydrater, och har en fråga. Jag har hittat en produkt i affären som ser ut som nudlar, innehållandes mungbönor, gröna ärtor och majsstärkelse (Vermicelli beans thread). Jag som normalt älskar pasta undrar hur denna produkt står sig i förhållande till t.ex. spaghetti? Den innehåller ju inget vetemjöl? Tack på förhand för svar!

Ola Lauritzson sa...

Hej anonym, jag tror jag vilka nudlar du menar och gillar dem. Det enda som är dåligt är egentligen majsstärkelsen, men tror inte det är så fasligt stor mängd.
/Ola

jjjjjjjjjjjjj sa...

goyard
cheap jordans
nike roshe
fila shoes
nike air max 90
huaraches
air max 2017
longchamp handbags
chrome hearts online
pg 1

jjjjjjjjjjjjj sa...

lebron 16
yeezys
kobe byrant shoes
nike air max 2018
converse shoes
yeezy boost 350
retro jordans
curry 4
yeezy boost 350 v2
yeezy 700