tisdag 28 juni 2011

hCG - graviditetshormon som påverkar förbränningen?!


De senaste veckorna har jag fått ett antal frågor om preparatet hCG, ett hormon som gravida kvinnor producerar naturligt och som påverkar förbränningen och aptiten. Hormonet kan man ta som droppar under tungan eller injicera. Tas dagligen. Jag har intervjuat några personer (även män) som fått väldigt bra resultat med denna metod - de har snabbt gått ner i vikt och rapporterar att de mår väldigt bra under tiden. Det finns ett antal kliniker i Sverige som tillhandahåller preparatet, eller så kan man köpa på nätet.

Personligen måste jag erkänna att tanken på att injicera ett hormon i kroppen känns ytterst obehaglig. Min första reaktion är att man inte bör experimentera med kroppens naturliga hormonbalans. Samtidigt är jag nyfiken och vill gärna veta mer. De som testat är överväldigande positiva.

Har du någon erfarenhet av hCG, eller känner någon om använt detta preparat vore jag tacksam om du vill dela med dig.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Blev nyfiken när jag läste ditt inlägg om hCG-dieten och surfade runt lite i ämnet - helt klart intressant. Hittade denna blogg http://www.hcgdieten.com/ tydligen håller man en diet på väldigt lite kalorier i samband med injektionerna - inte så konstigt att man rasar i vikt.... Dock håller jag med dig - tror inte på att experimentera med hormoner. Funderar på om en riktig graviditet kan påverkas av att man injicerat hormonet? Inte något man törs laborera med direkt...

Anonym sa...

Skulle detta minska eller öka aptiten? Gravida kvinnor sägs ju äta för två...tycker också att det är lite otäckt hur vi experimenterar med hormoner nu för tiden för att påverka allt från vikten till åldrandet.

Eva

Anonym sa...

Jag hittade denna artikel på nätet:
http://www.myhealthnewsdaily.com/hcg-diet-dangerous-1428/

På andra sajter stod det att hCG räknas som ett dopingpreparat, så jag undrar om det är lagligt att importera/handla över nätet?

Malena

Anonym sa...

Den här kommentaren har inget med ämnet att göra, men ville bara säga att jag är imponerad över att du sprang maraton, det har på något sätt gett mig pepp att också klara det.. Och sen ahr du har en underbar blogg som jag gillar att läsa!

Gunilla sa...

Går det att få tag på HCG i Sverige? Du nämner att det finns några kliniker som tillhandahåller det - kan du nämna någon? Jag skulle vilja testa...

Viktoria Dahl sa...

Har testat dessa hcg-droppar i 2 veckor nu. Jag har gått ner 5 kg på denna tid. Från 74,8 kg till 69,8 kg.
Jag tänkte fortsätta två veckor till. Däremot så kan jag inte säga om det är dropparna som gör det. Man äter ju såpass lite kalorier så vem som helst hade väl gått ner! Jag har dock kunnat stå emot frestelser och det har inte varit problem med varken hunger eller trötthet. Jag känner mig istället piggare. Jag äter sedan 10 år tillbaka Levaxin för min ämnesomsättning som är låg så jag har sedan dess varit lite rundare än jag vill och tröttare. Men nu känner jag mig piggare och lyckligare eftersom det går i rätt riktning. Anledningen av att dropparna intresserade mig var för att jag gick ner i vikt under min graviditet. Blev smalare i ansiktet, smalare runt ben och armar fick självklart en mage ;-) Men så fort jag fött barn och ammat klart så sa det pang så satt där massa extrakilo direkt. Så jag fick för mig att detta hormon kunde hjälpa mig.
När jag är klar så går jag över på GI. Jag har 4 av dina böcker!

Anonym sa...

Hej!
Jag vill fråga dig Viktoria, som ätit Levaxin och gått igenom HCG-diet samtidigt - hur mkt Levaxin äter du/dag?
Jag tar 75 microgram/dag och är intresserad av att prova HCG-dieten.
Har du kollat om detta kan ha någon inverkan elelr vara farligt på ngt sätt?

Anonym sa...

Hcg tog man som avslutning på steroidkuren på 80-90 talet. Fick igång den egna testosteron produktionen och fick mer sädesvätska, en del porrstjärnor tog det i det syftet. Man behöll muskelmassa och såg lite hårdare ut,dock var det inga lågkalori dieter det handlade om, snarare tvärtom. Skulle ALDRIG rekommendera någon att laborera med hormone!!
Big Dave

Unknown sa...

Hej!
Har ätit HCG nu 1 gång om året i tablett form.
Mycket på grund av att bryta dåliga vanor och äta rätt.
Men väldigt viktigt att följa faserna som är 3 stycken.
Får ej äta fett socker stärkelser och gluten under fas 2 som man äter 23 dagar eller 40 dar. Väldigt viktigt följa den punkt och pricka. Dr Simons har ett läkarprottokoll. Som man följer.Minst 2 liter vatten om dagen. Efter som du inte får äta fett. Äter du fett eller smörjer dig med olja/fett så kan du gå upp.
Själv har jag mått bra av dom mer energi och inte lika sugen. Första veckan kan kännas lite tung. Framför allt om man är en som äter på jobbiga känslor.
Det jag har märkt är att man går ner mycket. Sen håller sin vikt i ca 1 år eller längre. Beroende om man ramlar in iett sockerberoende. Men som sagt gäller att följa kosten punkt och pricka.
Första gången jag gjorde det för 4 år sen då jag gott upp 12 kg när jag slutade röka. Så gjorde jag den i 40 dagar. Då jag gick ner 12 kg,Efter som jag känner att för mig renare min kropp. Såå brukar jag göra det ca 1 gång om året för att rensa min kropp och äta sunt.
Vad jag även märkte så fick jag inget häng efter viktnedgången. Mått bra varje gång. Men viktigt moteviera sig så man inte bryter kuren. Vilket jag hört att det är ett läkarprottokoll och inte direkt en diet. Det jag mätkt med är att man går ner det man behöver till sin normala vikt man ska ha. Viket jag tycker är bra. Så en anorektiker kan inte gå ner mer än vad den behöver om hen tror att man ska gå ner med. Själv är jag ingen anorektiker men en sockerberoende person. Lyckas hålla mig från socker ca 1 år efter hcg kuren. Tyvärr har jag ramlat dit ett par gånger ;-)
Undrar du över något så bara fråga här.
MVH Mia

Unknown sa...

Tilllägg jag skulle inte vilja ta injektionerna. Hört tabletterna är mildare men man går ner bra på tabletterna.

Anonym sa...

Hej Mia!
Jag har tagit HCG piller under 40 dagar och gått ned 15 kg.
Det kostade mig 30.000 kronor som jag lånade ihop. Nu undrar jag om du kan rekommendera tabletterna du tar? Och var jag får tag på dem.
Tänkte börja en ny 40 dagars kur efter nyår.
Tacksam för hjälp
Lilla Mormor

jjjjjjjjjjjjj sa...

canada goose jacket
michael kors outlet
cheap nfl jerseys china
goyard handbags
rolex replica watches
coach outlet stores
ysl handbags
salvatore ferragamo belt
adidas store
adidas yeezy