torsdag 16 juni 2011

KFC skänker pengar till Diabetesfonden


En kollega skickade just denna lustiga (eller tragiska) reklamaffisch från amerikanska snabbmatskedjan KFC (Kentucky Fried Chicken).

Köp en Mega Jug med läsk så skänker KFC 1 dollar till JDRF, Barn Diabetsfonden!

Well, den största välgärning de kunde göra för diabetiker vore att lägga ner hela kedjan!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Ola,

En fråga som jag hoppas går att ställa här:

Anser du att Viktväktarnas koncept är dåligt rakt av (jag läste nyligen din bok "Mina samlade erfarenheter av GI-metoden", och där var du rätt kritisk mot VV och inte minst mot deras långsiktiga resultat), även om man väljer bort kolhydratrik mat och lägger sina points på kött, fisk och grönsaker samt så mycket fett som dagskvoten points tillåter (dvs väljer bort frukt som normalt ingår i en VV-diet)? Jag har svårt att gå ner i vikt, men traditionell fettsnål kost med mycket frukt och stärkelse funkar inte på mig - jag blir hungrig och det slutar med att jag överäter. Jag undrar om du tror att det är möjligt att kombinera VV med GI-metoden, eller innebär VV automatiskt att man äter för lite fett för att få igång förbränningen? Varje gång jag "syndar" och unnar mig en fettrik måltid blir jag underbart mätt och håller mig mätt länge, men fettskräcken sitter djupt rotad och jag är uppvuxen med devisen att Viktväktarnas metod är bäst eftersom den bygger på kalorier in-kalorier ut-tänket.

Vad tror du, kan man gå ner i vikt och HÅLLA vikten med Viktväktarna, eller är det bättre att satsa på mindre kolhydrater, mer fett och protein men skippa kaloriräknandet?

Tack på förhand.

M v h
Madeleine

Ola Lauritzson sa...

Hej Madeleine,
Som du vet förespråkar jag att du i första hand ska undvika kolhydrater som påverkar blodsocker/insulin.

Med det sagt så kan säkert VV passa en del personer. Fördelen är att man blir medveten om hur mycket och vad man äter. Och bara genom att öka medvetandegraden (oavsett metod) så brukar mathållningen i allmänhet bli bättre.

Lycka till!

Ullis sa...

Jag håller med dig lägg ner kedjan istället. Allt för många sväller av denna mat och som följd får diabetes.