måndag 11 juli 2011

Skön vecka i Skåne med bl a fest på Dybäck Slott (som sägs ha fyra spöken!)


Haft en skön vecka i Helsingborg med släktträffar, sol, böcker, bad och inte minst en härlig slottsfest på Dybäck hos Magnus och Petra. Dybäck Slott är Sveriges sydligaste slott och uppfördes på 1400-talet, men tros ha anor ändå från 1100-talet. Det finns fyra spöken där! Magnus och Petra har jobbat stenhårt i över ett år med att renovera slottet och verkligen lyckats bra. Hela stället omgärdas av en äkta vallgrav och det känns lite som att kastas tillbaka några hundra år i historien när man är där. Nu bär det åter av till Stockholm i några dagar innan sommaräventyren fortsätter.

Bilder:
1. Middag på restaurang Barfota med kära föräldrarna
2. Farbror Ulf och Jan firar att de vunnit släktgolfen...
3. Magnus och Petra gräver ner en skatt i slottsparken
4. Fördrink nedanför slottet, Kristian och Sophie Rietz i mitten
5. Dybäcks östra gavel


4 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan!
Jag har verkligen funderat, och nu vill jag veta. GI metoden är ju såklart hälsosam, man går ner i vikt och mår bättre. Men jag har läst en del om LCHF också, och dom säger ju emot varandra. GI-metoden hävdar att man inte ska tänka på hur mycket man äter, men att kaloriintaget inte ska bli för högt, medans LCHF-metoden säger att kalorier inte spelar någon som hälst roll. Vilken metod tror du passar bäst för en tonårspojke med en liten övervikt? Om man inte äter kolhydrater, kan inga kalorier lagras då? Tacksam för svar, du har redan hjälpt mig mycket.

Ola Lauritzson sa...

Som du säkert vet förespråkar jag i första hand GI-metoden som också inkluderar en del kolhydrater (fast nyttiga sådana). Att som tonåring helt utesluta kolhydrater i kosten ser jag ingen som helst mening med, tvärtom. Däremot kan ni med fördel utesluta det allra mesta av raffinerade kolhydrater som socker, vetemjöl mm.

Anonym sa...

Tack Ola! Jag tror att jag riktar mig år GI metoden i första hand då. Man får ju följa kroppens signaler, ibland känner man faktiskt när det har blivit på tok för mycket kalorier, även fast man ätit nyttigt. Sen tror jag att jag som vill växa, kanske behöver kolhydrater för att göra det. Tack igen!

Unknown sa...

nike flyknit racer
jordan retro 6
hogan outlet online
yeezy boost
curry shoes
dior glasses
tom ford eyewear
true religion outlet