måndag 23 januari 2012

Ola Lauritzson förvärvar hälsosajten GI Viktkoll från TV4 och Expressen


Idag skickade vi ut följande pressrelease. Nu är jag återigen ägare av GI Viktkoll som jag var med och startade för så många år sedan.

Wish me luck! :)
---
Ola Lauritzson förvärvar hälsosajten GI Viktkoll från TV4 och Expressen

Vikt- och hälsosajten GI Viktkoll lanserades 2005 och har sedan start haft cirka 150 000 betalande medlemmar. Sajten erbjuder bland annat ett 3-stegsprogram för effektiv viktminskning, kostberäkningsprogram och online coaching från ett flertal kostexperter.

Ola Lauritzson var en av grundarna till GI Viktkoll, men sålde sin andel av företaget till TV4 och Expressen 2008. Nu tar han återigen helhetsansvaret för tjänsten som ägare och VD.

”De senaste åren har intresset för mat och hälsa ökat, men fortfarande är övervikt och överviktsrelaterade sjukdomar ett stort problem som många behöver hjälp med”, säger Ola Lauritzson.

Efter förvärvet omfattar Ola Lauritzsons hälsorelaterade verksamhet, utöver onlinetjänsterna, också GI-boxen (hemleverans av färdiglagad, nyttig mat) samt böcker och föreläsningar. Under 2011 omsatte de olika verksamheterna ca 18 mkr.           

5 kommentarer:

Anonym sa...

Stort grattis och Lycka till ;)

Kix sa...

Vad kul! Grattis till framgångarna!

Babsan sa...

Härligt!
Grattis och lycka till!
Kram från Babsan

Anonym sa...

Hej Ola!

Jag har precis köpt din och Ulrikas bok GI Gourmet och Guud...vilka recept! Helt fantastiska! Chokladfondanten smälter i munnen, och recepten på tilltugg är helt fantastiska! Jag har haft svårt att hitta GI-vänliga tilltugg, men det problemet är nu ett minne blott tack vare boken. Tanken är att jag ska laga mig igenom boken tills jag prövat alla recept!

Jag undrar vad du anser om blodgruppsdieten som nu är på tapeten? Jag undrar då jag prövat LCHF i omgångar men det har aldrig funkat - jag har känt mig uppblåst, däst och stått stilla eller t o m gått upp några kilo i vikt. Med GI har jag däremot fått goda resultat och även viktnedgång. Därför undrar jag om det kan ligga något i blodgruppsdieten? Jag har nämligen blodgrupp A och ska enligt denna diet äta mkt vegetariskt, undvika animaliska proteiner och fetter och satsa på långsamma kolhydrater och vegetabiliska proteiner som bönor och linser. Däremot har jag en kollega som har blodgrupp 0 och som rasat i vikt med LCHF. När jag kände mig däst och trögtänkt blev hon pigg och energisk av samma mat! Detta har fått mig att undra om det inte ligger något i teorin ändå, även om många s.k. experter avfärdar den som kvasivetenskap och hokus pokus? Det är inte lätt att veta vad man ska tro, och därför tänkte jag kolla med dig - du verkar ju ha koll!

M v h
Amanda

Ola Lauritzson sa...

@Amanda: ska vara ärlig och erkänna att jag kan väldigt lite om blodgruppstänket. Och har aldrig sett några studier som bekräftar sambanden. Men samtidigt vet jag att min kollega Ulrika är väldigt intresserad av det och övertygad om att det finns ett samband.

Hur som, kul att du hittat rätt nu!