torsdag 22 november 2012

"Årets affärsnätverkare" 2012

Ikväll fick jag ta emot ett tjusigt pris av organisationen BNI (Business Network International) som årets "affärsverkare". Jag känner mig både stolt, glad och lätt generad.

Från kvällens prisutdelning
Blev intervjuad av bl a SvD och gav fem råd / tankar kring nätverkande som jag själv försöker följa. Kanske några tips som du kan ha glädja av?

  1. Följ upp: Skicka ett mejl eller sms och tacka för en trevlig kväll/lunch/möte direkt efter att ni träffats. Då är det naturligare att höra av sig vid ett senare tillfälle om du behöver hjälp eller kontakter.
  2. Utbyte: Nätverkande handlar om att dela med sig. Det får aldrig bli ensidigt från ena parten. Fråga om det är något du kan bidra med, samtidigt som du själv ber om råd.
  3. Våga be om hjälp: Du kommer att märka att de allra flesta är väldigt hjälpsamma. Erkänn att du själv inte är så duktig på just det du behöver hjälp med.
  4. Var trevlig: En gemensam nämnare bland framgångsrika personer är att de är sociala, nyfikna och snabba med att berömma andra. Öva upp din egen sociala förmåga så märker du snabbt att nätverkandet blir mycket enklare. Och roligare.
  5. Bjud på dig själv: Ingen är duktig på allt. Erkänn dina egna tillkortakommanden och lyft fram dina kollegor och vänner. Framgång är inte en ändlig resurs. Dina kompanjoners succé blir en språngbräda till din egen framgång.

3 kommentarer:

Richard Cederquist sa...

Grattis Ola! Från vad jag hört och hörde under kvällen är du en värdig vinnare!
mvh
Richard Cederquist

Anonym sa...

Grattis Ola!
Du är värd priset!

taystea sa...

her response https://www.dolabuy.co why not look here dolabuy.ru this YSL Dolabuy