tisdag 12 mars 2013

Kopia eller original?


Blev idag uppmärksammad på att Wasa "låtit sig inspireras" av mina recept och bilder som jag gjort för Leksands knäcke. "Sticky Fingers" blev vips "Crispy Fingers". Det enda som skiljer är att jag toppat med lite flingsalt...

Hur som, goda är de!

4 kommentarer:

Ola Lauritzson sa...

Haha...nu ser jag att de banne mig har flingsalt på sina också... :)

Anonym sa...

Hej! Jag har letat efter kontaktuppgifter till dig men hittar dem inte, så jag provar att lämna en kommentar här i stället och hoppas på svar. Jag har lämnat samma kommentar på Ulrika Davidssons blogg men ännu inte fått någon respons, så jag hoppas på bättre tur här.
Jag har köpt böckerna GI dag för dag och Den nya GI-metoden och började för drygt tre veckor sedan att äta enligt råden och recepten i böckerna. Jag har en rejäl övervikt (ungefär 40 kg) och har sedan jag började för drygt tre veckor sedan ätit enligt rivstartsfasen. Det går bra – väldigt bra! På tre veckor har jag tappat 8,2 kg och jag fortsätter kämpa på. Nu undrar jag dock lite över hur länge jag kan fortsätta i rivstartsfasen. Jag tycker nämligen att uppgifterna i böckerna inte riktigt stämmer överens med varandra. I GI dag för dag står det att man efter de tre första veckorna kan fortsätta ytterligare en vecka om man har stor övervikt kvar (se s. 81), dvs totalt 4 veckor. I Den nya GI-metoden står det däremot (se s. 19) att rivstartsfasen kan pågå upp till 6 veckor. Hur ska jag tolka dessa två olika budskap? Har nyare forskning visat att det går bra att hålla på i upp till 6 veckor? Eller är det så att det i GI dag för dag står 3+1 vecka för att den boken helt enkelt bara omfattar 4 veckor? Eftersom det verkar fungera så bra för mig i rivstartsfasen vill jag ju gärna fortsätta i den så länge som möjligt.
Tacksam för svar!
Anna

Ola Lauritzson sa...

Hej Anna, vad roligt att det går så bra för dig - fantastiska resultat!!

Jag brukar rekommendera rivstarten i upp till sex veckor. Därefter tycker jag det är bra att successivt gå över till en något mer balanserad kosthållning och (långsamt) lägga tillbaka en del kolhydrater med lågt GI.

Men med det sagt så kan det vara okej att fortsätta med rivstarten något längre under förutsättning att du mår bra och känner att du får tillräckligt med energi. Dock brukar jag rekommendera att du äter rikligt med gröna grönsaker (ex spenat, broccoli, brysselkål) för att öka fiberintaget.

Fortsatt lycka till!!

Lihini sa...

hej hej!
jag har sökt överallt efter vilka positiva effekter GI metoden har givit människor men allt man hittar är stora sidor som ratar dieten helt. jag tror att det finns något mer till det hela för annars skulle väl ändå inte så många människor hålla sig till den metoden. skulle du kunna tala om för mig vilka positiva effekter GI metoden har? det är till ett skolprojekt :)