fredag 5 december 2008

Nu vet jag hur jag ska skriva min roman!


Åt lunch med Martina "Underbar och älskad av alla" Haag idag. Det roliga är att vi sitter på samma kontor några dagar i veckan men eftersom Martina är lika sprallig och impulsiv i verkligheten som i sina böcker och film, har jag aldrig riktigt haft chans att lära känna henne på riktigt. Vad kunde då vara bättre än en timmes snack över en lunch där jag samtidigt passade på att få lite skrivtips på hur jag ska bli en lika populär författare som Martina är?!

Ska renskriva mina anteckningar och lägga upp tipsen om en stund. För nu känner jag en sån härlig inspiration att komma igång med mitt eget romanprojekt igen! Det var 7 månader sedan jag skrev något på boken, så det är ju på tiden... Å andra sidan har jag klarat av två andra böcker därimellan, så helt overksam har jag inte varit. :-)

4 kommentarer:

Daniel sa...

Ser fram mot att se dig sätta igång igen... den elake svenskläraren hoppar av glädje!

Ola Lauritzson sa...

Ah, jag tycker inte du är så elak precis. Men vet du, Martinas spontana råd (utan att ha läst något av boken) var... "börja om från början - skriv om allt". Det var ju inte precis vad jag ville höra. Men kanske har hon rätt. Ja, förmodligen har hon det. Retligt.

Daniel sa...

Lovar dig att jag ska bli elakare.
Kanske har hon rätt - kanske ska vi sätta oss ner en dag och titta genom manuset och se vad vi kan hitta på

Ola Lauritzson sa...

ja, det låter som en bra idé. Men det blir först nästa år... (gud vad det låter långt bort...!)