torsdag 4 augusti 2011

Frågor om GI-metoden?


Har du några särskilda frågor om GI, träning och hälsa? Då får du gärna ställa dina frågor i denna tråden. Jag försöker svara så snabbt jag hinner.
/Ola

59 kommentarer:

Carina sa...

Tack för det, vilken fin service!

Jag har en fråga som gäller min man.
Han har ätit GI sedan feb.i år, men bara gått ner 3kg,sen sa det stopp.
Kan det bero på att han är diabetiker och 60+?
För övrigt mår han väldigt bra av kosten, känner sig lugnare och mättare.
Men han skulle dock vilja gå ner ytterligare några kilo.
Tilläggas skall att han motionerar ganska dåligt p.ga fysiska besvär.
Vad kan han göra för att gå ner de där extra kilona?

Tacksam för svar
Carina

Sara P. sa...

Å kanon, jag har en fundering. Jag har kört GI under ett par år och mår jättebra av det. Nu har jag under graviditet ätit allt annat än GI då jag inte mått så bra. Nu fick jag barn i slutet av juli och undrar hur det funkar med amning och GI, hur hårt får jag köra? Jag vet att man inte ska amma under amning. Tack på förhand!

Marit Deubler sa...

Jag tipsar gärna många om GI metoden, hur jag gjorde och vad som hände med mig. Det är härligt att kunna vara en inspiration. Nu som Zumba Instruktör får jag ibland frågan hur man ska äta när man tränar tex Zumba. Har du något bra tips? Hur ska man äta för att uppnå bästa resultat? När jag körde GI som intensivast tränade jag Zumba framför TV:n, vilket var perfekt, nu vill jag göra det IRL i stället. Jag tror det är en toppen kombination med Zumba+GI! :)

Ola Lauritzson sa...

@ Carina: Jag hoppas att även blodsocker/insulin har blivit stabilare med GI-kosten. Det är kanske det viktigaste av allt. Jag vet ju inte exakt hur strikt din man följt GI tidigare, men mitt tips är att testa det jag kallar rivstarten i 2-6 veckor för att ytterligare skynda på nedgången. Viktigt är dock att hålla koll på sockervärdena (minska insulindoseringen). Även om din man har svårt att motionera så tänk på att träning (ex dagliga raska promenader) också hjälper till att stabilisera blodsocker/insulin - och skynda på vikttnedgången förstås.

Ola Lauritzson sa...

@sSara: det är ingen fara att följa även den strikta GI-dieten under amning. Men eftersom vikten brukar gå ner snabbt ändå - och det kan vara ganska jobbigt i början - så brukar jag ändå rekommendera en lite mer balanserad kost som också innehåller nyttiga kolhydrater. Det brukar räcka fint för att komma i form igen efter graviditeten.

Ola Lauritzson sa...

@ Marit: måste erkänna att jag aldrig testat zumba, men eftersom alla pratar om det så måste det vara något alldeles extra!

Om viktnedgång är huvudmålet så gäller samma sak som annars, dvs hålla nere på mängden kolhydrater och bara välja de med lågt GI av de man stoppar i sig. Men, om man känner att det behövs mer energi inför passet kan man mycket väl ta ett extra mellanmål ca 1 timme innan passet (ex en grov smörgås med pålägg). Och direkt efter passet är det helt ok att fylla på med ex en banan för hjälpa till med återhämtningen.

Anonym sa...

Vad för slags diet skulle du rekommendera till en som har problem med sköldkörtel (underfunktion)?
Har ju tack vare den gått upp i vikt.

/Sofia

therese sa...

Hejsan Ola!

Therese heter jag. Jag har lite frågor till dig som jag känner att jag behöver få svar på. jag fick reda på för ett par månader sedan att jag lider av något som kallas PCO. Har läst på många ställen att just GI ska vara bra för oss. Med tanke på att vi har bekymmer med att kroppen inte kan hantera insulinet. Har försökt hitta vad man ska handla hem när man ska starta. Alltså vad ska man ha för basvaror hemma, vad behöver man handla hem?

Tacksam för svar.

Marit Deubler sa...

Hej igen :)
Ola, Zumba är fantastiskt om man tycker om bra musik, att dansa och att träna i grupp (dvs få del av andras härliga energi)..Tack för svaret. Jag ska delge de som undrar detta.

Jag tänkte också berätta vad gäller insulinfrågorna, att jag har en bekant som är 70, och som tillsammans med fru och dotter har kört GI under några år nu (jag har varit ett stöd för dem). Han har tappat det han behövde i vikt och hans socker nivå är bättre än någonsin (behöver knappt medicin länge). Jag säger inte att det kommer vara likadant för alla, men för honom har det fungerat utmärkt. Hans humör har också blivit stabilare och han tränar med mig, både dans, styrka och Zumba :) Hans fru har också hon tappat många kilo samt dottern. De är väldigt fokuserade med maten, de har dina kokböcker, och håller fortfarande balansdiet, och mår prima. :) Ville bara delge detta :)

Vänligen Marit

Anonym sa...

Min man och jag har gått strikt efter sex kilo på sex dagar.Vi har hållit på i nio dagar. Han har kunnat minska sina insulindoser med mer än häften och gått ner 3,4 kilo
Tack för den hjälpen! Men.. jag har inte gått ner något trots rätt mat och motion. Är det verkligen rätt att äta så mycket fett? Grädde, majonnäs ostar med mm.
Gerda

Anonym sa...

Jag menar sex kilo på sex veckor så klart! Gerda

Johanna sa...

Jag kan med säkerhet säga att jag blev av min typ 2-diabetes genom att äta enligt GI-metoden. Gick ner 28 kg i vikt på egen hand men behövde hjälp i form av en Gastric Bypass för att gå ner resten(40 kg).

Nu undrar jag om GI-metoden passar en Gastric Bypass-opererad?

Anonym sa...

Hur påverkas GI-kosten av att man äter laktosfria mejeriprodukter istället för de vanliga? Är det något speciellt man ska tänka på?

Ullis sa...

Hej Ola! Jag har en fråga.. jag försöker tänka lite på vad jag äter nu när jag precis har fött barn, har mycket överskottsfett som jag gärna vill bli av med. Jag har ammat i 4 månader nu så jag vet inte hur bröstmjölken påverkas av att inte äta så mycket kolhydrater? (jag hoppar över ketosfasen tänkte jag, eftersom jag inte heller vet om slaggprodukter går ut i bröstmjölken?) vet du nåt om GI under amning? vad ska man tänka på?

Tusen tack på förhand! :)
vänligen, Ullis i Tyresö

Ullis sa...

oj, såg att du svarat på detta tidigare! Tack för det svaret! :)

Helene sa...

Jag har kört GI 3 år nu (var med i Expressen förra mars) och gick ner 24 kg på 18 månader. Nu har jag stått still ett år +/- 2 kg. Jag blir tokig. Har försökt rivstart igen med max 20 g kolhydrater, mer protein än fatt och tvärtom i perioder. Tränar 4-5 ggr/vecka, styrka, intervaller på löpband och jogging men inget händer. Har också perioder då jag drar på mig massor av vätska (som nu i värmen). Nu har jag gått upp 3 kg under sommaren (kanske vätska?) men jag har ätit ca 1700 kcal/om dagen med bra fördelning, Tips???

Ola Lauritzson sa...

@Sofia: jag tycker du kan testa att köra en strikt GI-diet, det som jag kallar rivstarten för att se om du får någon effekt. Eller väljer du att äta lite mer balanserat och gör det till en livsstil, dvs rikligt med protein och bara nyttiga kolhydrater. Försök undvika alla livsmedel som innehåller socker och vetemjöl - det är bra oavsett om man vill gå ner i vikt eller inte. Du bör förstås också uppsöka läkare så att du får medicin för sköldkörteln.

Ola Lauritzson sa...

@Therese: PCO är relativt så var inte så ledsen för det. I ditt fall är det extra viktigt att tänka på maten eftersom det vi stoppar i oss också påverkar hormonbalansen. Som jag skrivit tidigare bör du undvika alla livsmedel som har snabb och stor påverkan på blodsockret eftersom det också påverkar hormonbalansen. Försök tänka att lunch och middag ska bestå av kött/kyckling/fisk med sallad och någon sås (som du kan göra på gräddfil, keso, grädde, crème fraiche).

Till frukost är ägg i alla dess former en bra början. Kika gärna i någon av mina böcker för mer info och inspiration. Exempelvis: Gå ner i vikt, mina samlade erfarenheter av GI-metoden.

Lycka till!

Ola Lauritzson sa...

@ Marit, jättekul med dina vänner. Vilka fantastiska resultat - och ytterligare ett bevis på att kosten är otroligt viktig för hälsan. Du får ge dem alla en kram från mig!

Ola Lauritzson sa...

@Gerda: Förstår att det känns lite frustrerande att din man går ner så snabbt i vikt, samtidigt som du inte ser så tydliga resultat. Inte helt ovanligt, tyvärr. När det gäller portionsstorleken så brukar jag säga att man ska äta tills man blir lagom mätt, varken mer eller mindre. Kanske kan det vara ett tips just för dig att minska lite på mängden. Män har ju högre förbränning en kvinnor per automatik...

Ola Lauritzson sa...

@Johanna - grattis till de fantastiska framgångarna. Måste kännas som ett helt nytt liv för dig!

Ja, GI-maten passar dig också, men du kanske får vara lite försiktig med allt för hårdssmält mat. Det är väldigt individuellt så du får känna dig fram. Men generellt är det alltid en fördel att undvika mat som innehåller för mycket vetemjöl och socker.

Ola Lauritzson sa...

@Helene: Visst är det märkligt att det ska vara så trögt när det gått så bra för dig tidigare. Nu minns jag inte riktigt din vikt mm. Men kan det vara så att du nått det som jag brukar kalla "kroppen genetiska jämnvikt"? Dvs den vikt som är bäst anpassad för din kropp (ibland kan den vara något kilo högre än vad man själv önskar). I så fall rekommenderar jag egentligen inte att gå ner i vikt mer. Men vill du det ändå så är min rekommendation att kombinera mellan högt proteinintag och relativt lågt kaloriintag (minimalt med kolhydrater och lite fett).

Anonym sa...

Hej Ola! Här har du en trogen bloggläsare tidigare medlem i viktklubb. Jag fick barn nu i mars. Jag har gått ner alla gravidkilon men har ändå ca 20 kg över och nu är jag mer taggad än nånsin!
Jag ammar fortfarande och får inte träna annat än promenader i 2 månader till (träningen alltså, amma vet jag inte hur länge till jag gör).
Hur ska jag börja nu? Vad är skillnaden mellan GI och LCHF egentligen, jag tycker de verkar så lika (?). Mvh Sandra

Tommy sa...

Hej Ola!
Till att börja med vill jag tacka dig för alla kanonböcker du har givit ut ang. GI. Har alla böckerna och ser fram emot den nya som släpps snart.
Har även funnit din blogg som jag nu läst varje inlägg i sen 2008.
Jag skulle vilja ställa några nyfikna frågor till dig.
1) Vad har du för åsikter om Cambridgekuren. Man läser ju överallt att man inte skall ställa in kroppen på svält. Detta tycker jag att man gör med denna metod.
2) Läser in din blogg med jämna mellanrum att du dricker ögonchoklad med vatten och chili. Detta låter ju riktigt spännande. Men använder du chilipulver eller färsk? Hur blandar du detta.

Ser fram emot svar.

signe sa...

först vill jag bara tacka så hemskt mycket! Jag köpte din bok "6 kilo på 6 veckor" och den fick mig verkligen att komma igång med GI. Den är väldigt bra skriven och förklarar tydligt hur allt fungerar. Jag har inte följt boken till punkt och pricka efter de första två veckorna, men däremot har jag lånat recept därifrån och jag lärde mig hur jag skall tänka. Jag har nu gått ner 6 kilo under mina första 6 veckor och GI är inte en diet, utan numera min livsstil!

Min fråga är om du har några tips på vad man kan använda i matlagning istället för "de vanliga" ingredienserna? T.ex. vetemjöl för redning osv.

Tack!

Linda sa...

Jag brukar baka bröd på fullkornsdinkel med aprikoser, nötter och linfrön. I receptet jag använder, och i de flesta andra GI-recept på bröd används jäst. Är det bättre än bakpulver ur GI-synpunkt?

Anonym sa...

Om man lider av Refluxbesvär (och dessutom är gallopererad), passar GI kosten bra då? Man ska ju dra ner på fettet har jag läst.Tänkte jag skulle gå med i GI viktkoll nu snart i så fall.

Jenny sa...

Hejsan!
Jag har en funderan på om fullkornspasta hör till nyttiga kolhydrater? Eller ska all pasta bannlysas?!
Tacksam för svar!

Jenny

Carin sa...

Hej Ola! Vad kul med en frågestund. Jag älskar att läsa din blogg. Jag är 23-årig tjej med diabetes typ 1 som försöker äta enligt GI modellen. Men som student är det ibland svårt. Har du några tips hur man ska lyckas hålla en strikt diet, men med begränsad budget?

Hälsningar
Carin

Ola Lauritzson sa...

@Bomullshuve: kul att det gått bra med graviditetskilona! LCHF innebär att man ska äta väldigt mycket fett (gärna mättat), ganska mycket protein och minimalt med kolhydrater. Ca 70% av dagsenergin ska komma från fett, om man är strikt LCHF-are.

GI-metoden inkluderar mer kolhydrater (med lågt GI) och hellre en övervikt på omättade fetter.

Du kan köra GI även under amning, det är inga problem. Du har ju flera menyer att välja mellan på GI Viktkoll, där du är medlem. Så kika där och fortsätt din resa mot smalare midja! :)

Ola Lauritzson sa...

@Tommy: vad roligt att du följer min blogg och har så många böcker!!

Ang dina frågor:


1. Cambridgekuren: I likhet med andra måltidsersättningar som Nutrilett, Modifast och Allevo så är idén att du ska byta ut en eller flera måltider mot dessa för att därigenom strypa kaloriintaget. Jag är inte alls förtjust i dessa. Dels innehåller de flesta mycket socker och andra konstiga tillsatser. Dels blir det ofta början till sk jojo-bantning. Nä, bättre att istället äta riktig mat.

2. Kakao: Ja, visst är det ett lite kul recept. Visst, inte så lyxigt som om du blandar med grädde eller mjölk. Men ändå. Jag brukar använda chiliflakes (som finns att köpa i kryddhyllan) eller cayennepeppar. Aldrig gjort med färsk chili, men det funkar säkert bra det med.

Ola Lauritzson sa...

@Tommy: vad roligt att du följer min blogg och har så många böcker!!

Ang dina frågor:


1. Cambridgekuren: I likhet med andra måltidsersättningar som Nutrilett, Modifast och Allevo så är idén att du ska byta ut en eller flera måltider mot dessa för att därigenom strypa kaloriintaget. Jag är inte alls förtjust i dessa. Dels innehåller de flesta mycket socker och andra konstiga tillsatser. Dels blir det ofta början till sk jojo-bantning. Nä, bättre att istället äta riktig mat.

2. Kakao: Ja, visst är det ett lite kul recept. Visst, inte så lyxigt som om du blandar med grädde eller mjölk. Men ändå. Jag brukar använda chiliflakes (som finns att köpa i kryddhyllan) eller cayennepeppar. Aldrig gjort med färsk chili, men det funkar säkert bra det med.

Ola Lauritzson sa...

@ Signe: Roligt att höra om dina framgångar - och att du gillar boken.

När det gäller att "byta ut" så tycker jag hellre du kan använda grädde eller crème fraiche som bas i såserna. Du kan ju också göra såser på tomatbas, mixad avokado, mixade mandlar, olivolja, keso, gräddfil eller liknande.

Ola Lauritzson sa...

@Jenny: sanningen är att skillnaden mellan vanlig pasta och fullkornspasta (åtminstone den vanliga i butik) är väldigt liten. Så, det är alltså viktigare med mängden än vilken sort du väljer. Följer du en strikt GI-diet så hoppa över. Men i balansfasen så tycker jag 1 dl kokt pasta är helt ok.

Ola Lauritzson sa...

@Linda: ditt bröd låter jättegott. Ju grövre mjöl du använder desto bättre, förstås. Jäst funkar. Men håll dig till 1-2 skivor om dagen så det inte blir för mycket.

Ola Lauritzson sa...

@anonym: har man gallproblem så kan det vara jobbigt med för mycket fett (det är gallan som spjälkar fettet). Testa er fram i små steg. Det är omöjligt att säga hur mycket (eller lite) man kan äta eftersom det är så personligt.

Ola Lauritzson sa...

@Carin: kul att du följer bloggen. Och jag hoppas att GI-dieten har hjälpt dig med tanke på din diabetes - då är det ju extra viktigt att undvika dåliga kolhydrater.

Förstår din budgetfråga. Bra och lite billigare råvaror är tonfisk på burk, makrill, sill/strömming, lever, färs (finns ju alltid på extrapris), ägg, karré/kotlett. Du kan ju också göra mycket grytor på billigare kött - som blir supergott och mört när det legat och puttrat i ett antal timmar. Bönor och linser är ju också bra, liksom quinoa. Ja, det var några förslag.

Ola Lauritzson sa...

@Carin: kul att du följer bloggen. Och jag hoppas att GI-dieten har hjälpt dig med tanke på din diabetes - då är det ju extra viktigt att undvika dåliga kolhydrater.

Förstår din budgetfråga. Bra och lite billigare råvaror är tonfisk på burk, makrill, sill/strömming, lever, färs (finns ju alltid på extrapris), ägg, karré/kotlett. Du kan ju också göra mycket grytor på billigare kött - som blir supergott och mört när det legat och puttrat i ett antal timmar. Bönor och linser är ju också bra, liksom quinoa. Ja, det var några förslag.

Ola Lauritzson sa...

TACK FÖR ALLA FRÅGOR. NU MÅSTE JAG STÄNGA DENNA TRÅDEN INNAN DEN BLIR ALLTFÖR LÅNG.

DET BLIR FLER TILLFÄLLEN FRAMÖVER. OM NI INTE KAN VÄNTA SÅ KIKA PÅ GI VIKTKOLL DÄR JAG (OCH FLER ANDRA) FINNS FÖR ATT SVARA PÅ FRÅGOR.

Lisa sa...

Hej, jag började med GI förra året och gick snabbt ner 10 kg från aug-nov. Men där efter gick jag bara ner något kg till.. Så jag nåde aldrig mitt mål i Maj. Men nu efter semester körs de igång igen, samma som förra sommaren, rivstart 3-6 veckor sedan fas 2. Men hur ska jag lyckas med de där sista kg som jag kämpat med? Jag äter rätt, tränar och rör på mig.
/Lisa

Anonym sa...

Hej! Jag vet att det egentligen inte går att ställa frågor nu, utan vid annat tillfälle eftersom det blev så fullt i denna.
Men, jag provar att fråga. Jag undrar hur man på ett artigt sätt kan tacka nej till fika och efterrätter när jag blir bjuden. Jag äter inte godis sedan ca 1,5 år tillbaka och saknar det inte alls. Däremot äter jag fikabröd, fast jag egentligen inte vill. Får kommentarer ibland angående det. Jag tycker att man ska vara rädd om sin insida. Dessutom är ju riktig mat mycket godare och det äter jag bra och ordentligt av. Vill inte banta, bara äta riktig mat och inget skräp. Hur många frukter är okej att äta som normalviktig som tränar lättare löpning och styrka ca 3 gånger/vecka? Hoppas att du kan svara på detta. Med vänliga hälsningar Sofia

Tobbe Wilson sa...

Hej,
Ur ett GI-perspektiv så undrar jag om följande är nyttigt eller ej.
Eftersom jag inte äter potatis, så har jag böjat gilla kokta rödbetor istället. Äter dock inte detta så mycket eftersom jag misstänker att det är i princip samma sak som att äta potatis?
Torkad Schwarzwaldskinka kan slinka ner en lördagskväll som lite sncks till ett glas rött. Det är fantastiskt gott och bör väl inte vara så himla onyttigt va?
Och nu när det är grilltider så brukar jag ofta ställa in en ugnsfast form med hela chaminjoner, lök (små hela), spetspaprika.. Detta kryddas sedan med lite grillkrydda och rökt salt och får en gudomlig smak men är det GI-rätt?

//Tobbe

Helene sa...

Hej igen, jo min vikt är nu 79 till mina 170 cm, hade velat gå ner till 70-72 och det har jag vägt många år efter jag fått barn med känns som en bra vikt för mig. Gick upp 15 kg bl a då jag åt hormonmedicin efter min bröstcancer för 7 år sedan. Nu kör jag 1 timme pw om dagen och mycket protein så får vi se vad som händer. Mycket lite kolisar med.

Anna Gustafsson sa...

Hej Ola. Känner mig för tillfället väldigt förvirrad och deppig.Detta pågrund av att jag skärt ner på kolhydrater, de enda kolhydrater som slinker i mig är frukt och kanske ett litet knäckebröd annars är jag ganska strikt. trots detta har jag ökat i vikt, vägde tidigare ca 54 kilo ( 174) lång och väger nu nästan 57 kilo. Jag tränar och håller igång minst en timma varje dag och tycker de är märkligt att min kroppsvikt har ökat så drastiskt på bara 1,5 månad. vad kan vara felet? Mvh Anna

Björn sa...

Engelsk utgåva?
Hej, Ola! Jag har semestrat i USA och gjort många nyfikna på GI-metoden och dina böcker. Kan de få tag i dina böcker eller i något du skrivit på engelska?
Björn

Sussie sa...

Hej Ola, har du ngt "mått" mellan tummen o pekfingret för hur mkt ägg o grädde man kan äta per dag? Blir ganska många ägg o en del grädde. Sedan läste jag i ngn kvällstidning att man inte ska äta bär i början, jag har ätit en del hallon - stämmer det? Ska jag ta bort dessa fr kosten de första veckorna? Tacksam för lite feedback. /Sussie

Åsa sa...

Hej Ola,

Jag började med GI för första gången i mitt liv idag. Jag har köpt boken "6 kilo på 6 veckor" och tänkte köra igenom den först. Jag har ett jobb som gör att jag ibland inte hinner laga mat och funderar då på hur de enportionsmatlådor du gjort tillsammans med Dafgårds funkar att ersätta t.ex. lunch med. Är de likvärdiga med lunchen i den boken jag köpt?

Sara sa...

Hej Ola!
Min svägerska vill gå ner i vikt, men jag anser att hon gör fel. Hon har hört lite om GI och nappat på att undvika vissa kolhydrater och äter därför inte pasta, potatis och ris. Hon är dessutom fetträdd och undviker såser, smör, grädde och dyl. Istället för att äta två potatisar till köttfärsbiffarna så lastar hon på flera skedar sylt och dricker läsk eller lättdryck till maten. Efter det så känner hon sig säkert inte mätt och sötsuget sätter in och hon tar gärna glass efter maten. Jag anser att hon tänker helt fel när hon helt undviker potatis. Eller har jag fel? Nog är väl 2 potatisar bättre att äta till biffarna än 2 matskedar sylt?

Anonym sa...

Hej Ola,
tack för en inspirerande blogg. Nu efter semestern har jag träffat många nära och kära och vi har pratat en hel del om GI-metoden och alla verkar köra på sitt lilla sätt med positivt resultat.
Detta har lett till att även jag börjat att äta enligt GI. Jag har läst en hel del på internet och saken är den att jag älskar potatis och har läst att om jag kokar potatis, kyler ner den så kan jag äta den kall.
Stämmer detta?

Magnus sa...

Hej Ola!

Jag är 43 år, man och lastbilschaufför. De senaste åren har jag börjat växa lite väl mycket i färdriktningen. Jag har alltid älskat mat men aldrig haft problem med det. Jag slutade snusa för snart 2 år sedan, men har aldrig ägnat mig tröstätande. Däremot så är ju regelbunden mat och mitt yrke inte alltid bästa vänner.
Nu är jag inne i en period av mycket frånvaro från hemmet. Jag har med mig 4-5 matlådor som bara är att värma i micro. Försöker äta gröt varje morgon innan jag kör. Jag har 2-3 dubbelmackor med ost eller messmör och en termos kaffe. Middag äter jag när arbetsdagen är slut, vanligtvis mellan 10 och 14 timmar. Hur ska jag göra för att äta mera rätt?? Tyvärr hinner jag ju inte äta oftare "/ Eller hinner och hinner... men så ser livet ut för många i mitt yrke.
Men jag vet inte VAD jag ska äta för att stoppa utvecklingen. Eller vad ska jag INTE äta?
Det ska helst vara nåt som går att laga i förväg.
Jag försöker cykla lite då och då, men i övrigt är det dåligt med motion. Jag är 1.73 och väger runt 84 kg.

Med vänlig hälsning
//Magnus i lastbilen

ida sa...

Hej! Jag skulle bara vilja veta om man får äta det här under fas 1 i gi :)

keso?
turkisk yoghurt?
ostar (ex mozarella, feta, philadelphia)?
te?

tack på förhand! ida

Anonym sa...

Hej Ola,
Jag läste i din bok (Gå ner i vikt med GI-metoden) något som jag har förundrats över och haft svårt att släppa. Du nämnde att allt kroppsfett byttes ut regelbundet(mins inte periodociteten)är detta något man kan dra nytta av i sin viktminskning, och i så fall hur?
//Jennifer

Maria sa...

Hej, jag undrar vad skillnaden mellan Gi och Lchf är? För jag tycker fler å fler som "kört" Gi går över till Lchf? Jag vill gå ner i vikt å undrar hur jag bäst ska göra, dvs ska jag följa Gi eller Lchf... Fett eller inte fett? För i Gi ska man väl inte alls äta så mycket fett som i Lchf?

Marcus sa...

Hallå där, hur är det egentligen med knäckebröd och GI eller LCHF? Fullkorn är ju bra grejor sägs det...med GI-värdet är ju relativt högt. Dessutom gillar jag ju knäckemackan. Vad göra?

Anonym sa...

Hej Ola,

jag och min kille kör enligt 6 kilo på 6 veckor och har lite svårt att sluta efter ca 8 veckor med dessa recept ;) Däremot fuskar vi ibland, som jul och nyår t.ex. Hur går vi vidare? Och vad kan man äta till frukost? Jag är trött på smoothie och har lite svårt för bacon...

Tack på förhand!
Mvh Maria

Anonym sa...

Hej Ola.

Jag undrar vad man kan äta till mellanmål? Tycker det är svårt att komma på enkla recept på det. Kan du hjälpa mig?

Mvh Magdalena

Anonym sa...

Att få svar här verkar vara bland det svåraste som finns...

Åsa sa...

Hej Ola! Jag började nyligen med GI kost ich har nu haft ryckningar i kroppen, illamående, kraftiga hjärtslag och huvudvärk! Jsg har ätit GI kost ca 2 veckor! Nu undrar jag om detta kan vara omställning från att jag ätit snsbbs kolhydrater och nu äter långsamms!? Kan kroppee reagera så när man börjar med GI kodt?

Anonym sa...

Hej.
Hur är de med Allevo shaker (tex banan/hallon) o gi? Funkar de i fas1? El fas 2? El förstör dem med att man får i sig fel (kalorier)???
Tack för svar!
Mvh Anna