tisdag 9 augusti 2011

Nystart för träningen!

Det är märkligt, man har alltid höga ambitioner för hur man ska träna under sommaren. Men lik förbaskat är det sällan det blir som man tänkt (jag tror inte bara det gäller mig).

Hur som helst, idag var startskottet för träningen. Det blev styrketräning för ben, rygg och mage. Nu ska jag bara komma igång med löpningen också!

Några bra träningstips du vill dela med dig av?

14 kommentarer:

Tobbe Wilson sa...

Hej,
Jag har sedan 2 år tillbaka minskat min vikt med 25 kg. Delvis med hjälp av GI. Vad det gäller träning kan jag varmt rekommendera maghjulet. Jag vet inte vad det heter egentligen men jag vet att det tränar både mage, rygg, armar och axlar. Jag kör 4x25 varannan dag.

Anonym sa...

Jag har några tips med att komma igång efter semestern:
Tips 1: Om man är van att jogga/springa men har svårt att komma iväg, tänk att du ska springa 2 km för det ger resultat på konditionen i alla fall.
Tips 2: För mig funkar bäst att komma igång om jag inte kollar tiden när jag springer. Brukar springa ca 8 km och mäte rundan på Gmaps pedometer istället. Då känner jag mi stolt när jag klarar rundan, istället för att titta på klockan och tycka att det går sakta.
Tips 3: Jag vet av egen erfarenhet att 15-20 min cirkelstyrketräning hemma ger resultat i funktionell styrka. Kör 15 utfall, 15 armhävningar, 15 ryggresningar, 15 situps, plankan i 20-90 sek. Varva detta 3 gånger. Jättebra som grundstyrka. Som tjej har jag slankare muskler av detta i jämförelse med innan när jag kört vanlig styrka.

Anonym sa...

Viktväktarna rekommenderar idag att man ska äta: "Mat som enligt viktväktarna bör ätas är frukt, grönsaker, baljväxter, nötter, frön, ägg, kött, fisk, flytande fetter, magra mejeriprodukter och fullkornsprodukter". Ska man tolka det som att de närmat sig GI metoden och på så sätt är bättre att följa idag än förr då det ingick mycket vitt bröd, socker mm? Viktväktarnas fördel är ju att de har sina mötet om man känner att man behöver detta, var med tidigare men den maten man åt där då är ju inte att rekommendera idag precis.

Ola Lauritzson sa...

@anonym: det är glädjande att även VV (efter alla år) börjat anpassa sina kostråd. Nu återstår väl bara Livsmedelsverket... :)

Ola Lauritzson sa...

@Tobbe: jag har faktiskt ett maghjul hemma. Ska ta o plocka fram det!
@Anonym: tre bra tips från dig - tror verkligen på den där cirkelträningen också!

Helene sa...

Kettlebells!! har 2 kulor på 12 och 16 kg som jag tar med när jag reser (med bil då alltså) på semestern, de bränner 20 kcal/min, effektivt för hela kroppen!!

Linda sa...

Jag blir otroligt peppad av att föra träningsdagbok. Vanlig pappersbok fungerar, men det finns ju ett gäng digitala på nätet också. Jag ger inte så mycket för deras uträkning av kaloriförbränning, men blir peppad av att se "svart på vitt" vad jag har gjort.

Tommy sa...

Hej Ola!
Har en fråga som nog inte rör denna tråd, men hoppas ändå på ett svar från dig.
Är det ok att äta fiberhavregryn i fas 1 ? eller skall man undvika detta.

Anonym sa...

Går det bra att hoppa på och följa fas 2 direkt?

Ola Lauritzson sa...

@tommy: just i fas 1 är ju tanken att helt tömma kroppen på kolhydrater så då får havregrynen dessvärre vänta...

@anonym: javisst kan du börja med fas 2 el fas 3 direkt. Det finns egentligen inget självändamål att köra fas 1 om det inte är så att man vill få en rivstart på nedgången.

Kix sa...

@Anonym med tre träningstips:

Jag ska också ta dem till mig. Gillade cirkelträningstipsen mycket!

Anonym sa...

Hört talas om lyktstolpsintervall?

Malin S sa...

Bästa träningen är väl helt enkelt den som blir av, så ha kul!

Och känns det segt att ge sig ut i löpspåret, tänk att du i alla fall kan ta en kort runda, när man väl är igång kan den ofta bli lite längre av bara farten.

Men det ÄR segt att komma igång med löpträningen efter semestervila, det känns genast mycket tyngre...Kämpar själv med det just nu!

Sprezzaturian sa...

Mitt tips är att träna med kroppen och fria vikter - aldrig maskiner. Maskiner tvingar in kroppen i onaturliga rörelsemönster och skapar obalanserad styrka där enstaka muskler utvecklas för mycket utan att stödmuskulaturen stimuleras. Kör knäböj, marklyft, stående overheadpress, bänkpress och chinups/pullups i omgångar om 5-6 repetitioner. Öka vikten varje vecka och om du misslyckas 4ggr i rad på en vikt så sänker du 10%.