söndag 25 september 2011

Bilder från Bokmässan

Nu är det över för den här gången - Bokmässan i Göteborg. Just kommit hem (ganska matt) och har lagt mig i soffan för att reflektera över helgen.

I år var det lite speciellt eftersom jag var på mässan för att representera tre böcker - som kommer ut på tre olika förlag. Inte helt otippat blev det ett väldigt springande mellan montrarna för signering, intervjuer och matlagning.

På kvällarna var det lika intensivt som alltid. Lite extra roligt att jag fick Maria Montazami till bordet på fredagskvällen när det var förlagsmiddag med Ica Bokförlag. Härlig människa. Och otroligt populär!!! Var hon än går så kommer det fram folk som vill fotografera och ha autografer. Det tar aldrig slut. Men Maria är lika snäll och vänlig mot alla - trots att det blir kaos runt omkring henne.

På lördagen hade jag middag med mitt romanförlag, Bladh by Bladh. En av författarna har fått hot riktat mot sig och har ständigt skydd av 3 säpovakter som surrade runt oss hela kvällen. Ganska praktiskt när man ska gå in på nattklubbar eftersom man får ta bakvägen in... :)

Kära Mamsen kom också till mässan på lördagen och fick betygsätta min och Ulrikas matlagning på kockscenen framför ett par hundra åskådare. Vi fick med beröm godkänt - men så är hon ju också lite partisk...

Räknade ut att detta var min sjätte bokmässa - och den roligaste av dem alla (tror jag säger det varje år). Extra bra tajming i år eftersom min bok, Snabblagad GI, seglat upp på förstaplatsen för Sveriges mest sålda fackböcker, enligt branschtidningen Svensk Bokhandel.

Nu blir det en Djurgårdspromenad med Sture och ett varmt bad. Sen ska jag sova! :)
2 kommentarer:

Anonym sa...

Årets bokmässa var super. Jag köpte din senaste bok som du också signerade åt mig. Tack Ola. Hoppas jag träffar dig nästa år igen

Suzan sa...

Du är alltid så himla snygg! =)