måndag 19 september 2011

Snart dags för Bokmässan! Ses vi där?

Tänk att det redan har gått ett år sen senast! På torsdag börjar bokmässan igen (jag kommer dock dit först på fredag vid lunchtid). I år är det lite speciellt efter som jag är på plats med tre böcker - som kommer ut på tre olika förlag (!). Lite kontroversiellt möjligen, och förmodligen ganska unikt.

Böckerna är:
6 kilo på 6 veckor (Ica Bokförlag, tillsammans med Ulrika Davidsson)
Snabblagad GI (Tukan förlag)
Miljardären som försvann (Bladh by Bladh)

Om du är i Göteborg och kommer på mässan så måste du komma förbi och säga hej. Jag ska laga mat på Kockteatern och förstås signera böcker hos alla tre förlag. Det blir intensivt... :)


2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Ola,

Detta inlägg kanske inte direkt platsar under rubriken i fråga, men det kanske går bra ändå:-)

Jag undrar vad du anser om kokosfett som blivit så otroligt omtalat och populärt på senare tid? Plötsligt skriver varenda lchf:are om kokosfettets fantastiska egenskaper och tipsar om inköpsställen. Nu talar jag inte om silverpaketet i vanliga affärer utan om kallpressad kokosolja som säljs i hälsokost- och nätbutiker. Den sägs ju vara väldigt nyttig trots att det är mättat fett, och det rekommenderas ofta att man steker i kokosolja. Jag läste någonstans att anledningen till att kokosolja är så bra är att den inte så lätt kan lagras av kroppen utan i stället ökar förbränningen?!

Vad tycker du; är det något du rekommenderar, eller bör man vara lite försiktig med kokosolja precis som med andra mättade fetter?

/Sanna

Ola Lauritzson sa...

Hej Sanna,
jag tycker kokosfett är ett bra alternativ för stekning. Fettstrukturen skiljer sig något från andra mättade fetter (som smör) och behåller dessutom sin struktur väl även vid högre temperaturer. Dock kan det ju ha viss smak som inte passar till alla rätter.