tisdag 13 september 2011

Inslag på TV4

Bok%20finansmannen%20Carl-Eric%20Bj%C3%B6rkegrens%20f%C3%B6rsvinnande%20ute

5 kommentarer:

Signe sa...

Hej!

Jag undrar om du vet något om Renee Voltaires produkter. Jag ramlade över hennes produkt Berry Boost och det lät ju jättebra med en liten tablettask full av energi men när jag tittar på innehållsförteckningen ser det ut på följande sätt:

Innehåll
Russin, granatäpplebitar (vatten, juicekoncentrat av granatäpple, tranbär, äpple, ananas och fläder), rörsocker, majssirap , maltodextrin, pectin, äppelsyra, naturlig smaksättare, askobinsyra, (C-vitamin), blåbär (blåbär,socker, solrosolja)

Näringsinnehåll
per 100 g: Energi kcal 316/kJ 1322, protein 2 g, fett 0 g, kolhydrater 82 g, varav sockerarter 65 g


Det är så svårt ibland att veta vad man kan stoppa i sig. Bär låter ju nyttigt men samtidigt känns det som ett ganska högt innehåll av kolhydrater? Hoppas du kan hjälpa mig med denna fråga. :)

Vänliga hälsningar Signe (-10kg and counting tack vare dig!)

Ola Lauritzson sa...

@signe, lustig kommentar på mitt inlägg om Björkegren... :)

Men ändå: torkade bär och frukt innehåller mycket socker eftersom det just är sockret (och kolhydraterna) som stannar kvar när vattnet försvinner. I detta fall är det ju olyckligt att det dessutom är tillsatt socker. Har smakat dessa och kan konstatera att de är väldigt söta.

Signe sa...

Ja förlåt, tog översta inlägget bara :)

Men då är dom inte så bra som mellanmål eller för extra energi när man äter GI då med andra ord? Går det att gissa på ungefär vad GI-värdet skulle ligga på för dessa?

Anonym sa...

Hej Ola,

Jag fick idag din bok och ska börja sträckläsa i kväll :-)

Signe, jag har liksom du ätit mellanmålsbarer o dyl bestående av torkad frukt eller torkade bär i tron att det var nyttigt (en kvarleva sedan viktväktartiden...). Jag kan dock konstatera att bara en kort stund efter att jag ätit dem sätter mitt saligt inslumrade sötsug igång igen :-( Så för mig är det uppenbarligen alldeles för mycket och för koncentrerade kolhydrater (fruktsocker) för att det ska funka. Färska bär och frukter funkar däremot bra. De övriga ingredienserna låter inte alls bra; maltodextrin beskrivs i många lågkolhydratforum som den snabbaste och därmed värsta kolhydrat du kan äta, den finns tydligen i sportdrycker för att ge supersnabb energi i samband med hård träning, men blir för mycket för de flesta som inte elitidrottar.

M v h
Sanna

Gunilla sa...

Hej Ola!

Närande att träffa Dig på kräft-
kalaset hos Clara.

Nu önskar jag Dig ett härligt
bubblande kaos framledes. Ger
Dig pondus, vederhäft och lite
lullull på vägen.

Allt i hamn - Gunilla Skoog,
Claras mamma.