fredag 18 november 2011

Ser fram emot en lugn helg!

Den här veckan har varit ovanligt intensiv och jag har rest som en skottspole som konferencier för utmärkelsen Entrepreneur of the Year. Örebro, Jönköping och Stockholm denna veckan. Malmö, Karskrona och Göteborg i nästa vecka.

På måndag kommer jag dessutom att ägna hela dagen för ett spännande projekt tillsammans med Leksands Knäckebröd som jag ser fram emot. Tur att jag har en så bra medarbetare i Linus som sköter GI-boxen när jag är borta så mycket.

Så, den här helgen ska jag ladda batterierna. Försöka ta igen några förlorade sömntimmar och dåliga samveten på gymmet!

Önskar alla en riktigt skön helg!

6 kommentarer:

Anonym sa...

hej ola jag undrar om grädde kan vara nytigt? då menar jag vispgrädde .

Jag undrar även om du har något tips för en tjej som har problem med din maga, har svårt att bajsa.. något tips man kan äta ? // vanessa

jenny sa...

Jg köpte din kokbok 6 kilo på 6 veckor och de började bra men de sista 3 veckorna nu har jag gått upp i vikt, skulle väldigt gärna få hjälp med vad jag gör för fel? Vilken frukost är bääst för maximal viktminskning och hur ska man träna?? Vad är bra mat att äta före och efter träning? Vad kan jag göra? vill så himla gärna gå ner i vikt... Jätte tacksam för svar! Mvh Jenny

Anna sa...

Hej!

Jag skulle gärna vilja berätta om mig själv och fråga dig en sak, men vet inte hur jag kommer i kontakt med dig. Jag hänvisas bara till sidan http://www.giviktkoll.se/. Skulle bli jättetacksam för svar och hjälp! /Mvh Anna

(liindqviisten@hotmail.com)

Ola Lauritzson sa...

@vanessa: jag skulle inte vilja säga att grädde är nyttigt precis. Visst du kan äta en del naturliga fetter med GI-metoden, men till skillnad från ex LCHF-dieten så rekommenderar jag ett måttligt intag av mättade fetter (som finns i bl a grädde och ost - till förmån för omättade fetter som finns i fisk, avokado, olivolja mm).

När det gäller din mage så testa att lägga till ex linfrön, pumpakärnor och solroskärnor till din mat. Blir både gott och sätter fart på magen. Försök också dricka rejält med vatten. Mycket fiberrika grönsaker som spenat, broccoli, kål är också bra för dig.

Ola Lauritzson sa...

@Jenny: märkligt att du först gick ner och sedan upp. Förmodligen har det att göra med naturliga variationer under månaden, dvs vätskebalansen som påverkas av menstrautionscykeln. Om du följer recepten i boken skulle det verkligen förvåna mig om du inte får resultat. Utifrån de ca 40 000 böcker vi sålt så vet jag att det fungerar, och jag har svårt att tro att du skulle vara ett undantag. Så ge inte upp utan fortsätt med hela perioden. Och försök motionera lite varje dag, ex 60 min rask promenad, cykling eller lättare jogging. Du behöver inte tänka på något särskilt kring maten om du tränar lågintensivt, utan använd lunch- och middagsrecepten som tidigare (det är egentligen bara om du tränar riktigt, riktigt hårt och intensivt som jag tycker det är en fördel om man "fyller på" med någon snabb energi direkt efter träningen.
Fight on, girl!!

Ola Lauritzson sa...

@anna: du kan mejla till ola@giviktkoll.se