söndag 5 februari 2012

Spännande vecka!

I veckan har jag massor med roliga saker som händer.

  • Börjar veckan med att spela in radioreklam för Leksands Knäckebröd och på kvällen är det den årliga QX-galan som alltid brukar bli en succé.
  • På onsdag är jag konferencier för entreprenörstävlingen Entrepreneur of the Year på Cirkus i Stockholm med över 700 gäster.
  • Dagen efter, på torsdag, är det lanseringsevent på Sturebadet för min nya bok med en massa läckra knäckebrödsrecept.
  • På kvällen åker jag sen till London och stannar tills på söndag. Förra året investerade jag i två lägenheter där tillsammans med en kompis och då krävs det förstås att man åker dit lite då och då för att inspektera dem!
För alla som är intresserade av min nya bok så lägger jag snart upp info om hur ni kan få ett ex alldeles gratis!

11 kommentarer:

Signe sa...

Åååh kan du inte tävla ut biljetter till releasen, eller är det bara för branschfolk?

Anonym sa...

Det är mest för media, men om du kan o vill kl 12 på tors så kanske det går att ordna.../Ola

Anonym sa...

Hej Ola!
Jag måste ha missat något, vad är det för ny bok?

En fråga (när jag ändå är här!) Jag gillar GI metoden eftersom jag gillar GI mat (kött, mörk choklad och rödvin någon gång ibland) och har precis kört Rivstarten i två veckor. Eller jag trodde det var rivstarten, med med dagliga kolhydrater på 30/40 gr så är det väl egentligen fas 2? Min fråga är, jag var på prova-på träning i helgen. Tuff träning, utomhus i över en timme. Jag orkade inte alls med träningen. Jag tyckte ändå att det var kul och har anmält mig till kursen. Hur skall jag äta? 75 min träning x2/vecka.

Ola Lauritzson sa...

Låter som att GI är helt rätt för dig. Med 30-40g kolhydrater per dag så är du i precis i övre gränsen för rivstart och jag förstår att du tycker det blir jobbigt att träna så hårt. Mitt förslag är att du tar ett extra stort mellanmål ca 1 timme innan du tränar, något som också innehåller en del kolhydrater, ex en grov smörgås el liknande. Direkt efter riktigt hård träning kan du också med fördel fylla på med en banan eller liknande. Just efter träning får du minimalt insulinsvar även om du äter kolisar.

Ola Lauritzson sa...

Låter som att GI är helt rätt för dig. Med 30-40g kolhydrater per dag så är du i precis i övre gränsen för rivstart och jag förstår att du tycker det blir jobbigt att träna så hårt. Mitt förslag är att du tar ett extra stort mellanmål ca 1 timme innan du tränar, något som också innehåller en del kolhydrater, ex en grov smörgås el liknande. Direkt efter riktigt hård träning kan du också med fördel fylla på med en banan eller liknande. Just efter träning får du minimalt insulinsvar även om du äter kolisar.

Anonym sa...

Hejsan, spännande med en ny bok! På ämnet dock, har just köpt boken "Snabblagad Gi" och har hittills funkat väldigt bra. Bara en fråga, skulle laga till den vitvinsbakade fisken med pepparrotscreme, och vi kunde inte hitta pepparrotscremen. Är den nån annanstans i boken eller blev den utebliven? Tacksam för svar :)

/K

Linda sa...

Ny GI-fråga :)

Jag har sedan en månad tillbaka upptäckt att jag kan äta gröt (tidigare har jag inte kunnat få i mig det, men nu har jag väl gått och blivit vuxen). Jag gör en portion gröt på fiberberikade havregryn (1 dl) + en liten klick kokosfett och blandar i solrosfrön, pumpakärnor, linfrön och psylliumfrön. Jag vet att frön sänker GI, men är det en bra frukost ändå? Ska jag hellre använda dinkelgryn eller någon annan typ av gryn? Skulle lchf-bröd med ost eller skinka vara ett bra alternativ?

Frågor, frågor med frukost är svårt när man som jag t.ex. inte gillar ägg.

Anonym sa...

Ja vill gärna ha en bok gratis.
Tack låter mycket spännande.

Ola Lauritzson sa...

@K: oj, har jag missat pepparrotscrèmen?? Inte bra - minns inte exakt hur jag hade tänkt, men ett förslag är att vispa grädde hårt och blanda i riven pepparrot. Du kan ju också blanda med lite creme fraiche om du föredrar det.

Ola Lauritzson sa...

@Linda - din grötfrukost är bra och nyttig. Visst, en del kolhydrater men av bra kvalité. Förmodar att du känner dig bra mätt efter din nya grötfrukost.

Mona i skellefteå sa...

Hejsan Ola !

Jag vill också ha en bok från dig med Ditt Autograf...