onsdag 29 februari 2012

Nyttiga mellanmål i farten - förslag?

Jag är på gång att ta fram en serie nyttiga mellanmål som ska säljas i butik. Dvs portionsförpackningar som är lätta att plocka med sig, stoppa ner i fickan osv, till ett hyggligt lågt pris.


Nu vill jag be om din hjälp: Vad skulle du vilja ha för innehåll på liknande mellanmål. Tänk fritt! Uppskattar alla förslag. Kanske blir det precis din favoritblandning som finns i butik till sommaren.

28 kommentarer:

GO sa...

* Kokta ägg, har jag alltid saknat! Nu har ju redan Pressbyrån kommit ut med det men till DINA kokta ägg så skulle det finnas en liten påse med örtsalt till! :)

* Keso/kesella/smetana med bär och inget konstigt tillsatt jox. Gärna laktosfria varianter också.

* Rostade, skalade hasselnötter

* Små ugnsstekta (i kokosfett tex) laxbitar, kryddade med bara havssalt á 50 g. Gott att äta kallt!

* GI-vänliga salta örtkex utan konstigheter, kanske i 2-pack med ost eller skinka till.

Signe sa...

Åh om det fanns något som liknade Grok eller babybell fast kanske lite billigare och roligare. Ost helt enkelt. :) Särskilt i likhet med Grok, det behövs absolut varianter på den.


Förresten kan jag nämna att jag just nu gått ner 16kg tack vare dig! =)

Mie sa...

Youghurt utan tillsatt socker skulle vara gott att hitta i små förpackningar med sked till:-) Gärna med lite solrosfrön eller pumpafrön "i locket" och inga nötter, så många är allergiska mot nötter.

Cristina sa...

Något som är sprängfyllt med protein och är lätt att ta med sig eller ha liggandes i skrivbordslådan, på jobbet. Inget som behöver en kyl. Någonslags bar med nötter, bär och kesella kanske. Gott till kaffet......

Anonym sa...

Tänk gärna på alternativ för oss nöt/mandel men även skaldjursallergiker :)

Hannah Carpemo sa...

Jag skulle gärna vilja ha en naturell yoghurt i portionsförpackning med ev en bra frö blandning med lite torkade blåbär, tranbär, lingon eller gojibär i. och helst laktosfri då så klart.
för nu finns det ingen portionsförpackning i naturell yoghurt det är bara en massa socker i allt och en massa laktos så det tror jag skulle vara en riktig hit, iaf för mig som är laktosintolerant och lite halv sockerberoende eller iaf jäkligt känslig mot socker.

Annars kanske bara en bra frö blandning med mandel och kanske torkade bär. nu finns det en massa nöt blandningar i små förpackningar men dom flesta innehåller torkad frukt och det tycker jag inte alls om. ska de vara nåt mer än frö/nötter tycker jag att det ska vara bär i såna fall, men smaken är ju som baken.
/Hannah

Anonym sa...

Färdiga GI-smörgåsar som alternativ till de inplastade ostfrallorna som brukar finnas i butikerna.

Kix sa...

Jag älskar blandningen macadamians och torkade (osvavlade) aprikoser!
Skulle det fungera som mellanmål?

Kix sa...

-GI-Kex skulle också vara perfekt att ha!
Antingen med torkad eller färsk frukt till eller en liten bit ost.
-En liten färdig yoghurt/kesella/keso e d med bär

Jag har verkligen hoppats på att ett färdigt mellanmål skulle komma ut på marknaden, härligt att det är på väg!

Ida sa...

För mig är huvudsaken att det är utan socker och andra tillsatser som sötningsmedel eller glutamater.

Johanna sa...

Alla slags protein.

Anonym sa...

naturell osötad yogurt i små portionsförpackningar. inga tillsatser!!!!

nyttigt knäckebröd alternativt frökex med något gott mellan - typ wasa sandwich men med naturliga och nyttiga produkter - inget socker.

jag vet att du kommer att fixa detta. heja heja

Ola Lauritzson sa...

Tack för alla tips - håller just på att fundera ut olika varianter. Mest blir det varianter av torkad frukt, nötter, lakrits och bra choklad.

Anonym sa...

Tänk bara på att göra något av alternativen nöt och/eller mandelfritt för oss allergiker. ;)

Anonym sa...

Drickyoghurt, grab and go! Är så bra när man har ont om tid och måste ta nått i farten!

Alexandra sa...

Sedan när blev lakrits och bra choklad ett bra mellanmål en vanlig vardag? Måste säga att det var en besvikelse att höra!

65kilo sa...

Jag tycker att olika bars är bra. Lite gott till eftermiddagskaffet och samtidigt ett bra mellanmål innan träning.

Christine sa...

En bar som är glutenfri, praktiskt o gott som både fika o mellanmål.

Ola Lauritzson sa...

Bars är bra!

Alexandra - det skulle i så fall vara choklad med minst 85% kakaohalt. Och när det gäller lakrits så är lakritsrot inte alls dumt - man behöver ju inte "förstöra" med en massa socker och sirap.

Johanna sa...

Choklad och lakrits till mellanmål? Men nej!

Anonym sa...

Rätt choklad och rätt lakrits kan vara en strålande alternativ till bullar och kakor på kafferasten. ;)

Lina sa...

Bars låter fint i mina öron, ett smidigt, gott och nyttigt alternativ till fikat på jobbet.
Önskar framförallt ngt som inte kräver kylskåp!

Miliss sa...

Ett ägg med kanske majonäs som dip bredvid? Mmm! Samt naturell youghurt med nötter.

Emelie sa...

Visst vore det något med nyttiga alternativ till kaffet, men tycker att det saknas bra mellanmål som är mer än så. Jag hade gärna köpt: kokta ägg, pannkakor (dinkel) hoprullade med t.ex. skinka/kalkon & keso, Liten mini-sallad med linser, ost, etc., Små förpackningar med bara kyckling, biffar, och liknande.

Protein utan konstiga tillsatser och massa socker eftersöks!

Och självklart ska allt vara Fairtrade, krav och nyckelhålsmärkt!

Ahli sa...

Som många sagt tidigare naturell yoghurt i portionsförpackning med sked(!). Ost, ägg. Färdigblandade proteinshakes.Schyssta sallader utan pasta, bulgur, qinoa m.m. bara grönsaker och protein! Nötblandning utan torkad frukt. =)

Anonym sa...

Håller med den negativa skaran, det låter mer som ett godissnacks med nötter, frukt och choklad, jag vill hellre ha ett matigare mellanmål på vägen hem från jobbet och innan man ska träna. Man kan ju köpa typ fil/yoghurt med musli på toppen som man kan hälla i men det är för mycket kolhydrater och oftast socker. Något sådant vill jag mer ha. Choklad kan man ju köpa ändå och nötter med, det har jag jämt i väskan och inget man behöver köpa i små förpackningar.

Ulrika G sa...

Hej,
Jag undrar i vilka butiker dessa kommer säljas och om man kan köpa andra av dina produkter där som till exempel proteinpulver.

Ytterligare en fråga om ditt proteinpulver, det är sötningsmedel i det, gör inte det att det motverkar hela GI effekten?

Anonym sa...

Bars med nyttigheter, som även barn gillar. De kanske inte alltid uppskattar frön och nötter. Då kanske man skulle kunna mala ner dem för att kamouflera innehållet. Jag saknar väldigt mycket nyttiga mellanmål som är enkla att ta med till skolan för ett barn. Det är därför jag hamnade på denna sidan. Extra energi för skolarbetet.