tisdag 21 augusti 2012

Hälsoresor under hösten


Det dyker upp allt fler resealternativ för dig som vill kombinera nyttig mat, viktminskning och lite lyx. Här kommer några härliga alternativ (jag kommer att vara med på de två första):

Kickstartsdag med Nordic Military Training och GI Viktkoll (Stockholm): lör 22 sep
Stentuff träning och kostföreläsning, allt på samma dag.
Allt info hittar du här.

GI-dagar på Varbergs Kurort med Ola Lauritzson (Varberg): helgen 5-7 okt
Njut av god mat, fantastiska behandlingar, vacker miljö och två olika kostförelsäningar.
Läs mer här.

Low-carb kurs med Ulrika Davidsson (Kreta): 13-20 okt, eller 20-27 okt
Kombinera det bästa av Medelhavet och god mat. Min författarkollega Ulrika finns med under hela veckan och pratar kost, matlagning och träning.
Här kan du läsa mer om resan som arrangeras i samarbete med norska Alfatur.

Triningcamps med Springtime Travel (Portugal och Thailand): höst och vinter
Alltid lika populära resor arrangerade av Springtime och deras duktiga coacher och föreläsningar. Jag har själv varit med som föreläsare vid två tillfällen och hoppas upprepa det med en resa till Turkiet till våren. Men även under höst och vinter finns massor med alternativ.
Gå direkt till Springtime Travel.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Ola!
Så kul att ha hittat din blogg. Jag och min fru tänker börja med GI och jag har tre frågor.
1. Vilken av dina böcker rekommenderar du för nybörjare?
2. Vi vill äta vegetariskt vissa dagar i veckan, typ linssoppa eller kikärtsgryta. Hur ska vi göra för att inte få i oss för mycket kolhydrater? (för visst ska det gå att äta vegetariskt ibland).
3. Om man äter en fet fisk, hur mycket fett måste man ha vid sidan om då? Räcker det med fettet i fisken eller ska man ringla olivolja över grönsakerna. Jag tänker mig att det borde bli skillnad på tillbehör till lax jämfört med kyckling (då man kanske äter en gräddsås till)
Hälsar Ingrid

Ola Lauritzson sa...

Hej Ingrid, kul att ni kommer igång. Min och Ulrikas senaste bok 6 kilo på 6 veckor är väldigt uppskattad. Annars kan Gå ner i vikt, mina samlade erfarenheter av GI-metoden vara ett bra tips.

Visst går det att äta vegetariskt. Linser och bönor innehåller förvisso ganska mycket kolhydrater men har också hyggligt lågt GI så någon gång i veckan är det ok. Tofu, quorn, alger är andra bra vegetariska ingredienser med högt proteininnehåll. Annars är generellt gröna grönsaker som spenat, brysselkål, broccoli extra nyttiga.

Nej, det behövs sällan extra fett till fetare fisksorter som lax och makrill.

Anonym sa...

Hej Ola!

Tack så mycket för svar!Imorgon ska vi bjuda gäster på ett av dina kycklingrecept :-)
Apropå linser och andra baljväxter, om de har lågt GI, varför bör man då bara äta en måltid baserad på det - typ linssoppa - en gång i veckan. Att minimera kolhydrater så mycket låter mer som lchf i mina öron, eller har jag fel? Finns det nåt problem med att äta linssoppa (en favorit med variationsmöjligheter) två gånger i veckan? Vi är mest ute efter att äta sunt och må bättre, inte nån dramatisk viktnedgång. Tack på förhand! Ingrid