onsdag 29 augusti 2012

"Nya kostråd fokuserar på matens kvalité"

Mer GI än så här kan det väl knappast bli, tänker jag när jag läser Aftonbladets artikel som handlar om de nya Nordiska kostråden.

Se själva...

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Ola. Hade velat få dina synpunkter på glucosanol. :-) tack

Ola Lauritzson sa...

glucosanol på verkar enzymet amylas som spjälkar kolhydraterna (i det här fallet minskar spjälkningen/upptaget). Kan jämföra med Xenical som fungerar ungefär på samma sätt fast för fett.

Kan säkert ha en viss effekt, även om jag inte sett kliniska studier (vet inte om de uppfyller de kraven för hälsopåståenden som kommer nu).

Generellt är ändå min ståndpunkt att det är bättre att du drar ner på kolhydraterna - och framför allt väljer en bättre kvalité. Då slipper du onödiga kostnader för produkter som dessa.

Virre sa...

Ja det va ju värst.. Och GI som varit så "fel" för ett gäng år sen? Så kan de gå.. :)

Linda, Malmö sa...

Hej Ola!
Som hastigast fick jag låna en kollegas exemplar av Gå ner i vikt med GI-metoden (2004) där du leende pryder omslaget tillsammans med en skissad mer rundlagd upplaga av dig själv. Lyckas dock inte få tag i ett eget exemplar då boken är slutsåld överallt. Vet du var jag kan vända mig? (Det jag fastnade för var att det var så mycket 'vanlig' mat. Således enklare att förändra mattänket i små steg).
Tack på förhand!

Stefan Larsson sa...

Ett tips ! www.kunskapskällan.se