torsdag 27 september 2012

Årets bokfrosseri!


Dags för den årliga Bokmässan i Göteborg. Räknade ut att det är nionde (!) gången som jag är med. Men i år är det lite annorlunda för mig. Även om jag jobbar på flera nya böcker så har jag ingen bok som är färdig för årets mässa, och därför har jag inga schemalagda tider för signering eller matlagning det här året. Förra året var jag på mässan med tre böcker, på tre olika förlag ("6 kilo på 6 veckor", "Snabblagad GI" och "Miljardären som försvann"), vilket nog är någon form av rekord.

Hur som helt, jag kommer att vara på mässan fr o m fredag lunch och hoppas träffa många bokkollegor, vänner och läsare iallafall. Och förhoppningsvis blir det någon spontansignering ändå!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Ola,

Min fråga har ingen anknytning till rubriken, men jag hoppas att det är OK att jag ställer den här ändå...är nämligen smått desperat:-( Kanske finns det andra här som känner igen sig och kan ge mig råd:

Jag har dragits med övervikt de senaste tio åren, ända sedan jag fick diagnosen låg ämnesomsättning. Jag har ätit Levaxin sedan dess, är numera uppe i maxdosen 200 mikrogram per dag, men märker inga resultat när det gäller vikten. Min läkare har tjatat på mig länge, rått mig att gå med i Viktväktarna, Viktklubb, Itrim, Extravaganza, jag vet inte allt, men ingenting har gett mer än högst övergående resultat. Jag har t o m prövat motsatsen, dvs LCHF, men efter två dagar mådde jag illa av allt fett jag skulle äta. Frågor om hur jag skulle bekämpa sötsug blev: "ät en matsked majonnäs eller en bit brieost". Jag klarade inte av allt detta fett.

Till råga på eländet har jag nu fått diagnosen insulinresistens, och min läkare har satt mig på Glucophage (metformin) som jag helst inte vill ta pga risken för biverkningar.

Så nu undrar jag - om inte VV funkar, och LCHF är för extremt och jag mår illa av allt fett, tror du då att GI kan vara något för mig? Har ni haft medlemmar i GI-klubben som haft insulinresistens, dvs prediabetes, och lyckats gå ner i vikt och förbättra sina värden?

Stort tack på förhand.

M v h
Catti

Ola Lauritzson sa...

Hej Catti och tack för ditt personliga inlägg. Låter som en jobbig situation!

Utan tvekan är det sköldkörtelhomonet och insulinresistensen som spökar i ditt fall och det är olycklig. Men samtidigt vet jag att kosten kommer att spela stor roll för dig. Och GI-kosten är det som jag tror funkar allra bäst, både för att hålla blodsockernivåerna och midjemåttet i någorlunda schack (även om det aldrig kommer att bli lätt).

Önskar dig stort lycka till och rekommenderar att du omedelbart börjar med att lägga om kosten. Undvik alla raffinerade kolhydrater, välj lite mer protein och naturliga fetter och se till att kolhydraterna är av hög kvalitet, dvs med lågt GI (välj så oraffinerade produkter som möjligt, med mycket fibrer).

Lycka till