måndag 1 oktober 2012

Mysteriet Björkegren

Igår sände P3 Dokumentär en två timmars dokumentär om finansmannen Carl-Eric Björkegren som försvann under mystiska omständigheter sommaren 1994. Björkegren lyckades med djärva spekulationer bygga upp en av Sveriges största förmögenheter, för att några år senare gå i personlig konkurs är fastighetsbubblan sprack. I juni 1994 försvann han spårlöst och frågorna om vad som hände är alltjämt obesvarade.

För ett år sedan kom min bok, Miljardären som försvann, ut i Sverige. Bokens story utgår från Björkegrens livsöde, men är skönlitterär och handlingen tar sin början kvällen innan Björkegren officiellt försvann.

Romanen har nu kommit i pocket (43 kr på Adlibris) och vill du köpa den (vilket du förstås vill!) så klicka här!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Ola

Oj, vad det var länge sedan jag tittade in här senast, ber om ursäkt :)).
Får man fråga varför du skrev en bok om detta? Verkar uppenbarligen spännande i alla fall.
Har en liten fråga till dig gällande proteinpulver. Har gått över till LCHF för ett bra tag sedan men märker ingen viktförändring alls tyvärr och med GI gick jag ner 15 kg som nu är tillbaks.
Så nu är mina tankar tillbaks till GI istället igen. Men jag velar mellan proteinpulver som jag känner att jag vill ta som mellis eller på kvällarna som brukar vara värst med sug.
Slow Protein från Fairing eller
Whey-100 eller Hollistics proteinpulver som inte innehåller sötningsmedel och som är ren innehållsmässigt.
Jag vill ju gärna ha så bra förutsättningar som möjligt, för detta får bli min sista viktresa som är här för att stanna.


Hoppas verkligen du kan hjälpa mig att hitta ett bra alternativ åt mig.
Kram Bella

Ola Lauritzson sa...

Hej Bella och välkommen tillbaka! :)
Ang proteinpulver så tycker jag Sloow Proteinet är bra. Jag har ju också ett "eget" pulver som - förstås! - är ännu bättre och som du kan hitta i GI Viktkolls webshop.
Lycka till!

Tilla sa...

ska nog ta och klicka hem den boken:) har du någon ny gi bok på gång? Jag har letat igenom alla dina böcker och kan inte hitta svaret så jag provar här. Är dinkel bättre än råg? Tänkte på i bröd, gröt på rågflingor eller dinkelflingor. om man ska baka kan man använda råg lika gärna som dinkel? Hade varit toppen att få svar på de du:D

Ola Lauritzson sa...

Hej Tilla, jo det är faktiskt en bok på gång. Skriver den med min kollega Ulrika Davidsson och den kommer i december med titeln Den Nya GI-metoden.

Svar: Jag föredrar råg eftersom rågen har mindre påverkan på insulinet, den sk rågeffekten.

Unknown sa...

Hej!
Undrar om man kan. äta den isländska yoghurtten skyr..när man äter gi?