onsdag 3 juni 2009

Inte bara stark - du blir mätt också!


Talar om den nya upptäckten från Charlotte och gänget i Lund om att ett särskilt ämne i spenat (som jag just glömt namnet på) bidrar till ökade mättnadskänslor.

Skulle du kunna tänka dig att stoppa i dig den här typen av spenat-piller? Har du erfarenhet av något annat "bantningspiller"?

10 kommentarer:

Fatsoo sa...

Om det funkade så skulle jag absolut kunna tänka mig! Spenat är ju gott i vanliga fall och det känns ju som ett hälsosamt alternativ till mycket andra piller som finns.

Annapanna sa...

Men det ämne i spenaten som ger mättnaden kan inte vi själva ta ut ur spenaten pga att vi inte har enzymer som kommer in i cellerna. Alltså är det ett ämne som vi inte får i oss om vi äter spenat färskt. Så vi kanske inte tål det egentligen, vem vet? I längden alltså. Jag blir skeptisk. Hm. Tacka vet jag GI-metoden!

Erika sa...

konstigt att det vi inte kan få nytta av ämnet när vi äter spenat (vilket jag ofta gör, både som sallad och varmt)... jag brukar inte vara så sugen på det där med bantningspiller faktiskt..
för många år sedan provade jag äppelcidervinägerpiller och mådde dåligt i flera dagar!

Anmaja sa...

Hej, nej jag tror inte på piller.
Tacka vet jag LCHF. :-)

Halkade in här via Lotta Bromé´s program
i radion nyss.

Anmaja

Kallekula sa...

Jag har provat Zenical och gillade inte det och nä jag tror att jag skippar detta också. Gillar GI för mycket för att gå på mer tror jag....

Bitte sa...

Har provat det mesta..... inget funkar, inte på mej i alla fall... det enda är att lära sig äta rätt och i rätt mängder och kanske röra på sig lite mer (är dålig på detta)

Bia sa...

Xenical provade jag för flera år sedan, men eftersom de satte fart på fett jag åt så hände inget. För på den tiden var jag fettskrämd...

Min mamma fick några piller, på 60-talet, de förbjöds senare eftersom de narkotikaklassades. Vet du vad de hette? Har sökt men inte funnit info.

Mamma gick i alla fall ner massor, behövde aldrig sova, var glad och pigg hela tiden och var aktiv som aldrig förr. Tänk vad små piller kan göra.... :)

Bia igen... sa...

Hittade namnet på pillren! Preludin! Förbjöds 1965.

Ola Lauritzson sa...

Bia - inte så konstigt att din mamma varken behövde äta eller sova. De innehåller amfetamin...

Anonym sa...

Jag har provat ett bantningspiller som heter Acomplia, det var snart tre år sedan när det var alldeles nytt och min läkare tyckte jag skulle testa - men de har redan dragits tillbaka av Läkemedelsverket!! Och tur är väl det, när jag blev dålig och hamnade på sjukhus sa läkaren där att jag kunde ha dött om jag hade fortsatt med dem, för så dålig blev jag. Sjukskriven i två månader blev resultatet och inga tappade kilon. Tacka vet jag GI-kost och motion!