måndag 27 juli 2009

Kolhydrater - midjans bästa vän...?!


Läste just en artikel i SvD som förvånade mig. I en kanadensisk studie visade sig att de som åt rikligt med kolhydrater var de som var smalast.

Så här står det bl a:

"I studien har 4451 friska personer över 18 år skrivit ner allt de åt under ett normalt dygn. De som hade någon sjukdom eller gick på någon specialdiet fick inte vara med.

Det visade sig att de som fick den lägsta delen av sin energi från kolhydrater – mindre än 47 procent – löpte högst risk att vara överviktiga eller feta."

Jag har inte satt mig in i underlaget och undrar om det är någon av er som vet mer om detta? Slutsatserna strider mot flera andra studier som publicerats de senaste åren.

3 kommentarer:

FrökenC sa...

Vad är det som räknas som sjukdom då? Är man kraftigt överviktig eller överviktig så har ju många följd sjukdomar utav detta. Dessa har alltså inte fått uppge vad de äter eller har för midjemått...

Ola Lauritzson sa...

Jag håller med om att det hela låter mycket underligt. Nu kommer jag att vara bortrest i fem dagar och har inte möjlighet att sätta mig in i studien, men ska försöka göra det när jag kommer tillbaka till Sverige.

jjjjjjjjjjjjj sa...

nike air huarache
kyrie shoes
nike air max
nmd
christian louboutin shoes
nike shox for men
cheap nba jerseys
moncler jackets
yeezy boost 350
hermes belts for men