tisdag 10 maj 2011

Så här mycket förbränner du när du tränar! Jogging är bra!

11 kommentarer:

Erika sa...

Jag har några frågor som jag hoppas att du vill svara på! Jag har tänkt köra igång med GI-kost och funderar på mängden mat! Jag är inte någon storätare och när jag läser recept i olika böcker av dig, t ex en frukost där det ingår två kokta ägg, blir jag fundersam! Jag kan inte äta två ägg till frukost, inte heller två ägg OCH ett halvt paket bacon! Det är totalt omöjligt så min fråga är om det är så viktgt att äta så mycket som receptet anger?

Jag funderar även på det här med proteinpulver som jag har så svårt för.. Jag klarar inte av pulver utblandat i vätska, inte ens i en smoothie. Jag känner pulvret och kan inte dricka. Hur "viktigt" är det med proteinpulver?

Tack på förhand!!

Jenny sa...

Hej! Jag skulle vilja lära mig mera om GI-kost. Kan du rekommendera någon bra bok att köpa, en som gärna innehåller både recept och fakta om GI-kost.
Tack på förhand.

Jenny

Anonym sa...

Hej

Har en fråga ang recept som innehåller skaldjur. Är allergisk och undrar vad man lämpligast byter ut det till. Kan äta crabsticks.

Mvh
Malin

Anonym sa...

Hej Ola,

Vilka flingor anser du att man bör använda för att få så nyttig och GI-vänlig gröt som möjligt - havregryn, rågflingor, dinkelflingor, quinoaflingor eller bovete? Man hittar olika uppgifter beroende på var man letar, men alla källor verkar inte vederhäftiga. En sak jag tycker mig ha förstått är att havregrynsgröt, som alltid hyllats som något av det nyttigaste man kan äta till frukost, inte är det bästa valet.

Det vore intressant att få veta vad du anser?

Tack på förhand.
M v h

Emelie

Anonym sa...

Hej Ola,

Jag brukar titta på in 6 kg på 6 veckor, jag lär mig alltid något matnyttigt där, men på sistone har det börjat dyka upp en massa spam med reklam för allt från läkemedel till kapitalplaceringar. Trist - finns det någon möjlighet att spärra dem, t.ex. genom att man alltid måste mata in en kod innan man lägger in ett inlägg?

/Sanna

Ola Lauritzson sa...

@sanna: ja, visst är det sorgligt. Vi kommer att köpa ett nytt spamfilter nu och hoppas vi slipper mer av alla dessa märkliga inlägg.

Ola Lauritzson sa...

@Malin: bäst är kanske att byta till vanlig fisk, ex bitar av lax, torsk mm. Eller helt enkelt välja något annat recept som inte innehåller skaldjur?

Ola Lauritzson sa...

@Erika: du ska aldrig tvinga i dig någon mat. Utan ät tills du blir lagom mätt. Är hälften lagom för dig så kör på det.

Proteinpulver är inte så viktigt - utan kan mer vara ett sätt att enkelt öka proteininnehållet. Men äter du mycket fisk, kyckling, ägg ändå så räcker det fint.

Ola Lauritzson sa...

@emelie: tycker din fråga är väldigt bra. Och mitt råd är faktiskt att du ska välja den variant du tycker är godast. Alla alternativen är nämligen helt ok enligt min mening. Viktigare är att du inte blandar med en massa mjölk, socker, sylt mm.

Havregrynsgröt är inte onyttigt. Visst, innehållet av kolhydrater är högt (gäller dem alla), men GI-värdet är ändå ok. Lägst GI borde quinoa och bovetegröten ha.

Heleen sa...

Härligt att du lägger ut denna bild ang förbränning olika aktiviteter. Älskar nämligen att jogga men har ju sen en tid varit anhängare på Olga Rönnbergs PT-blogg (blogg.mama.nu) och hon dissar totalt jogging i viktminskningssyfte men det är väl ändå kcal in- och ut som gäller? hon tycker man ska gå pw eller köra korta intervallpass men jag vill inte släppa mina långlöpningspass som ger mig så mycket. Hoppas jag kan gå ner mina sista 8 kg ändå!

Aya sa...

Hej Ola, jag funderar bara på din bild. Hur lång tid ska man utföra aktiviteterna i den övre tabellen? Kcal /30 min kanske?

MvH Helena