måndag 23 maj 2011

Varning för blufföretag: Hittaföretag.se

Blev just uppringd av en riktig skojare som presenterade sig från företaget HittaFöretag AB (bas i Malmö med org nr 556101-5743). Påstod att jag provat på deras tjänst gratis i 100 dagar (de har lagt upp mina företagsuppgifter i deras webbkatalog). Eftersom jag aldrig tackat ja till tjänsten, eller över huvudtaget varit medveten om att de tagit mina uppgifter så har jag inte heller kunnat tackat nej till tjänsten. Nu är jag "fast i ett 24 månaders abonnemang" som kostar 24 900 kr, enligt den fruktansvärt oförskämde säljaren som ringde mig.

Riktig, äkta blufföretag, alltså!

När jag bad om bevis på att jag tackat ja till deras tjänst så visar det sig att det kostar i 1590 kr i administrativ avgift. Helt otroligt!

Just nu väntar jag i telefonkö till Polisen för att göra en anmälan. Jag har plats 54 i kön. Tror det är fler än jag som ringer om detta! Är så irriterad att jag skakar - att jag överhuvudtaget ska behöva lägga ner tid och energi på skojare som dessa! Borde skicka en faktura till dem istället!

7 kommentarer:

Mats Karlström sa...

Ola. Jag har slagits med såna förr. Det absolut första du måste göra är att bestrida fakturan. På en gång. Sedan sitter de på bevisbördan.

Trillian sa...

Vilka idioter! Lycka till!

Ywonne sa...

Lycka till med skojarna! Att de orkar hålla på!

Martin GI sa...

http://www.dagensmedia.se/nyheter/dig/article3148344.ece

Det säger väl sig självt att de skulle få problem förr eller senare. :-)

Nilla sa...

Hej Ola...
Har själv blivit drabbad av samma sak...men ej fått faktura än...
Hur har det gått för dig ?

xumeiqing sa...

20170223meiqing
pandora uk
longchamp bags
ghd hair straighteners
coach outlet
ugg boots for women
michael kors outlet online
longchamp handbags
coach outlet online
rayban
michael kors outlet

John sa...

canada goose outlet
north face jackets
longchamp sale
uggs clearance
louis vuitton outlet online
canada goose outlet
nike outlet store
kate spade outlet online
ugg outlet
nfl jerseys
20171130yuanyuan