måndag 29 augusti 2011

Kantarellfrossa!


Goda tider: I år är det kantarellår. I helgen inhandlade jag 2 kg av skogens guld som blev en av huvudingredienserna till en härlig middag i lördags.

Stekte upp i rikligt med smör, schallottenlök, persilja och lite bacon, och stuvade med en skvätt grädde. Rostade smörade toast i ugnen (nej inte helt GI) och lade på rikligt med svampstuvningen.

Till varmrätt blev det gorgonzolabakad oxfilé, rostade grönsaker och en gorgonzolasås (bryn köttet på hög värme för fin stekyta. Skär ett snitt i filén och tryck ner bitar av osten. Baka i ugn på 175 grader i ca 15 min (eller en innertemperatur på ca 57 grader).

Desserten blev färska hallon och vaniljglass.

Låter väl smaskens!?
Hoppas ni hade en skön helg!

4 kommentarer:

Lisa sa...

Gott gott, själv har man mängder av kantareller utanför mitt hus. Så plockar lite kg då å då.. ;)
Jag följer GI fas 1 just nu, är det ok att äta kokt vitkål då?!
Tack på förhand!!

Ola Lauritzson sa...

yes, både vitkål och kantareller är utmärkt i fas 1! :)

Anonym sa...

Hej Ola! Vad rekommenderar du att man ska äta samma vecka, dagen innan och samma dag som man ska springa ett lopp? Jag ska springa tjejmilen på lördag och har aldrig sprungit tidgare.... Tack för all inspiration...

Anonym sa...

härligt med skogens gula guld! Har en liten fundering kring sötningsmedel. Har tittat i en kakbok - LCHF-recept där man bakar utan mjöl och med sukrin som sötningsmedel. Hur är det när det gäller GI? Jag älskar att baka och saknar det och tänkte man kanske kan göra något som inte är så farligt som vanliga kakor.....tack för en bra blogg och härliga recept. /Annica