fredag 26 augusti 2011

Tema: obskyra dieter


Igår träffade jag en ny bekantskap som var lite orolig för sin pojkvän som följde något som kallas the Warrior Diet. Jag har faktiskt inte hört talas om den innan men i korthet ska den gå ut på att man äter 1 mål mat om dagen, sent på kvällen. Det är allt.

För mig låter det helt vansinnigt och the Warrior Diet platsar helt klart på topplistan av obskyra dieter.

Har du några fel bidrag till topplistan?

9 kommentarer:

Hanan sa...

Låter nästan som mina dagar :s Är jag en warrior då? Eller bara inte klok?

Nej den dieten borde nästan förbjudas, och jag följer inte nån diet. Det bara blir så ;)

Anonym sa...

Låter som Ramadan

Anonym sa...

Hej Ola!En annan sak:

Jag har följt GI en vecka nu, men har gått upp i vikt!Är detta vanligt?För några år sen så gick jag bra ner i vikt genom GI.Kan jag ha "förstört" min ämnesomsättning genom att jojobanta?

Gunilla Sunnros sa...

Jag tycker att Rigshospitalets diet passar. Mest för att man dag 7 enbart dricker en kopp te med en sockerbit i. I övrigt hjälpte den mig för massa år sedan att gå ner i vikt på 13 dagar, men jag gick upp allt igen eftersom jag inte långsiktigt ändrade mina vanor.

Ola Lauritzson sa...

@Anonym: det låter märkligt att du gått upp i vikt efter en vecka. Men samtidigt ska du vara försiktig att dra slutsatser efter bara en vecka. Framför allt är det vätskemängden som naturligt varierar under månaden som kan ställa till det.

Tidigare jojo-bantning kan förstås också påverka eftersom kroppen har en tendens att bli alltmer "envis" att hålla kvar fettdepåerna (som en skyddsmekanism mot tidigare upplevd "svält").

Mitt råd är att du fortsätter i 1-2 veckor till och sedan hör av dig. Lycka till!

Ola Lauritzson sa...

@Gunilla: håller helt med dig. Tanken på att en kopp kaffe och en sockerbit skulle vara en bra diet är väldigt märklig!

Helene sa...

Låter som periodisk fasta? fast där äter man kanske fler måltider men allt på kvällen!

Sprezzaturian sa...

GOMAD är vanligt förekommande i kraftsportvärlden. Det står för Gallon of milk a day och innebär att man förutom sitt övriga näringsintag ska dricka fyra liter "whole" milk om dagen (whole motsvaras antingen av vår 3%-iga eller av ickehomogeniserad ren komjölk med 5% fett)

GOMAD funkar fantastiskt bra för att gå upp i vikt och muskelmassa om det kombineras med tunga basövningar med fria vikter och kroppen, men det brukar bli en hel del fettuppgång också.

Anonym sa...

Idag läste jag om en viktminskningsmetod som låter helt sjuk...HGC-dieten. Den går ut på att man äter 500 kcal om dagen samt injicerar ett receptbelagt hormon som normalt sett används vid infertilitetsbehandlingar...säljs tydligen som en paketlösning (hormoner + spruta + veckomatsedlar) på nätet. Om man överlever att injicera receptbelagda hormoner med ett helt annat användningsområde än viktminskning, kan man fråga sig vad som händer när man tröttnar på att äta 500 kcal om dagen...?

Sanna