fredag 9 september 2011

Stämningsansökan?

Fick tidigare idag ett animerat samtal, följt av mejl, med hot om stämning om jag inte drar tillbaka min roman som kommer ut i nästa vecka. Det är släktingar till Carl-Eric Björkegrens numera försvunne butler som hotar om stämning eftersom de anser att jag "hängt ut" honom i texten. Det finns ingen grund för en stämningsansökan, men jag kan konstatera att boken - redan innan den kommit ut - rör runt en del i grytan.

På samma tema har jag fått ett antal mejl och samtal från personer som "vet vem mördaren är" eller "har sett Björkegren i Västindien" under en resa där den 28 december 2003. Mystiken tätnar.

På måndag morgon tar TV4 Nyhetsmorgon upp fallet (förmodligen endast regionalt i Skåne) där också polisen kommenterar utredningen. På onsdag morgon ska jag och Carl Björkegren (Carl-Erics son) diskutera boken och fallet i SVTs morgonprogram.

Jag kan nog förvänta mig fler mejl och samtal framöver...

7 kommentarer:

Anonym sa...

Oj då, nu blir jag ännu gladare att jag beställt boken :-)

Sanna

Anonym sa...

PS. Nu lär du peta "Den motvillige monarken" från bestsellerlistorna...

Sanna

Anonym sa...

Fint PR-arbete :-)

Anonym sa...

Hoppas verkligen att den kommer ut som den ska! Jag får väl beställa den till släkten i Julklapp. LYCKA TILL

Anonym sa...

Jag har beställt, hoppas att det löser sig!
Jag hade en fråga också, lite fåniglt men jag tänkte bara om äpplen får högre GI om man gör mos av dom? (DVS. Ångkokar dom så att dom blir mosiga, och sen mosar dom het utan socker eller andra tillsatser). Smakar så gott att jag tvivlar på att det är nyttigt!
Allt gott // Carro

Ola Lauritzson sa...

@Carro, GI-värdet blir lite högre men den stora skillnaden är att mängden ofta blir större - dvs det är lätt att äta "många äpplen" om det blir mos. Precis samma sak som potatismos. Kokar du med skalen blir det dock något bättre. Med detta sagt så tycker jag själv att hemmagjord äppelmos är helt inom rimlighetens gränser. Gott blir om du dessutom blandar i lite kanel och kokar med vaniljstång (och kanske lite råsocker).

Anonym sa...

Tack Ola, ja du har rätt i det. Men man får väl väga och se till att det inte blir för stora mängder. Jag tycker det är gott med keso och jordnötssmör!
Carro