söndag 27 maj 2012

Eurovision-mania och 40-årsfest: vilken historisk helg!

Söndag förmiddag och sitter på min (nya) balkong och försöker samla intrycken från denna historiska helg som rivstartade i fredags med 40-årsfest för min käre vän Calle Hall, och som sedan övergick till euforiskt dansande till Loreens monsterhit långt in på småtimmarna mot söndagen.

När jag promenerade hem i sommarnatten hade solen precis börjat gå upp och hela Stockholm kokade och jublade. Från nattklubbarna i Kungsträdgården och Berzelii park spelades Loreen på repeat.

Calles fest (i fredags) hölls i Rosendals trädgård på Djurgården - en bättre plats är svår att tänka sig en vacker sommarkväll. Fördrinkar i parken och middag med efterföljande dans i växthusen. Otroligt god mat, odlat och skördat enligt alla ekologiska regler. Tack Calle - och än en gång GRATTIS!!

Igår samlades ett stort gäng schlagerfantaster hemma hos Johan Larsson som bjöd på makalös grill-buffé innan Eurovisionspektaklet drog igång. Ljudnivån höjdes för varje röstningsomgång och när Sverige fick sin första 12-poängare lät det som en mindre explosion av lyckorop - en ljudexplosion som upprepades gång på gång.

Ja, "euforiskt" är nog ordet som bäst sammanfattar hela helgen! Nu ska jag försöka samla mig själv och strax bege mig till golfbanan för en runda i det vackra vädret. Vi får se om jag känner mig lika euforisk efter det...

Och slutligen - Grattis till alla mammor förstås!! Kärlek till er alla!!
Yerco, Ulrika och jag på Calles 40-årsmiddag!

Bidrag nr 17 - lägger vi på minnet....

Sverige får sin första 12-poängare... kvällens värd skymtar fram på den suddiga bilden...

2 kommentarer:

the80sme sa...

Hej Ola!
Äntligen börjar det kika upp rabarber i min trädgård, och jag som kör gi rivstart börjande fundera över gi på just rabarber? Lyckades inte hitta detta någonstans, men tänkte att jag skulle chansa och fråga dig :) Finns det någon möjlighet att njuta av rabarber på något vis i sommar eller är det helt kört för min del?
Tack på förhand :)

Ola Lauritzson sa...

Absolut, rabarber funkar bra - kruxet är ju bara att man ofta kombinerar med mängder med socker... :)