torsdag 24 maj 2012

Ny bok

Just nu jobbar jag på min nya bok tillsammans med Ulrika Davidsson.
Den kommer ut vid årsskiftet. Här kommer en bild med några av de läckerheter som vi använder oss av.


Vi har haft provsmakning på kontoret också, mina kollegor blev väldigt förtjusta i  torkade hallon, körsbär, tranbär och ananas. Kakaobönorna var en annorlunda smakupplevelse, men full av antioxidanter.  Det måste ni prova, så nära råvara man kan komma!

5 kommentarer:

Kix sa...

Jag undrar om aprikoser och GI. En av mina laster är ekologiska, osvavlade torkade aprikoser och macadamianötter tillsammans. Det blir både till fredagsmyset och ibland som mellanmål eller på jobbet när de andra äter kaffebröd.

Nu undrar jag om det är någon skillnad i GI mellan de svavlade och osvavlade aprikoserna?. Jag känner ju själv att de osvavlade är sötare och mjukare, och det är väl antagligen därför jag tycker de är godare.

Nettan sa...

Hej,
spännande med ny bok kommer ni skriva näringsvärden per maträtt då det skulle uppskattas och gärna mer fiskrätter som INTE bara är lax. gärna annan fisk skaldjur etc.

En annan fråga dock: Vilka pålägg på mackor anser du är bäst. är kalkonbröst(tunna skivor) bra? men som de nya fjällbrynt rökt renost eller rökt kalkonost och liknande är det dålig GI mat?

Ola Lauritzson sa...

Kix, tror inte det är någon skillnad näringsmässigt mellan svavlade och osvavlade. Men tänk på att torkade aprikoser innehåller mycket socker även om det är naturligt. Man får inte glömma bort att en torkad aprikos innehåller lika mycket fruktsocker som en vanlig aprikos - skillnaden är förstås att det är lätt att äta väldigt många när de är torkade. Och tillsammans med macademianötter blir det väldigt mycket energi (de innehåller nästan 80% fett).

Ola Lauritzson sa...

Nettan, ost, kalkon, mager skinka är bra pålägg tycker jag.

Smaksatta produkter innehåller ofta mycket tillsatser så var noga med att läsa på innehållsförteckningen.

the80sme sa...

Så roligt med en ny bok, behöver lite nya recept :)