söndag 24 juni 2012

Midsommarminnen!

Midsommarflickor och Sture...

Efter lunchen gick till den gemensamma "stångdansen"
Hoppas ni alla haft en skön midsommarhelg! Själv var jag hemma hos en vän vars familj har ett just sånt där idylliskt hus i skärgården som man bara kan drömma om. Det var midsommar med alla ingredienser som man kan önska (inklusive en lite regnskvätt sent på kvällen).

Festligheterna fortsatte igår med en stor middag och dansande långt in på småtimmarna och idag känner jag mig fantastiskt trött...

Ska bli en kul vecka med en massa matlagning. Bor du i närheten och känner dig hungrig så är det perfekt tid att komma förbi... :)

4 kommentarer:

Anonym sa...

vad har du för tips till om man känner för något kaffe fika? Fullkornskorpor kanske eller?

Anonym sa...

Hej Ola!

Hoppas det inte var som i filmen Mörkt vatten...efter det har jag reviderat min uppfattning om idylliska skärgårdshus :-)

Skämt åsido, jag har precis köpt dina och Ulrikas böcker GI Gourmet och 6 kilo på 6 veckor. Enligt min läkare ligger mitt fastesocker och fasteinsulin lite i överkant; inom referensintervallet men lite högre än önskvärt. I stället för att gå med i Viktväktarna (som läkaren tyckte, men jag har varit med den 8ggr och alltid gått upp igen) tänkte jag pröva med GI-metoden. LCHF sägs vara effektivare för viktnedgång, men jag känner mig inte alls lockad av att äta massor av kött, smör och grädde och hela tiden behöva tänka på att inte överskrida 20 g kolhydrater om dagen...det kan säkert funka en kortare period, men jag kan inte tänka mig att leva så för alltid. GI-metoden framstår som ett mycket sundare och mer hållbart alternativt på sikt.

En fråga om ett av recepten i boken GI Gourmet - kryddgranola. Det låter fantastiskt gott. Men det är väl tänkt att användas i fas 3, dvs livsstilsfasen? Avråder du från kryddgranola och naturell yoghurt i viktminskningsfasen?

M v h
Anna

Ola Lauritzson sa...

@anonym - tyvärr är skorpor lite sådär ur GI-perspektiv. Men om du hittar något som är bakat på fullkornsråg så är det bättre. Annars kanske en bit Fincrisp med en god bit ost? Eller några torrostade nötter kanske?

Ola Lauritzson sa...

@Anna, haha - nej det här skärgårdshuset var lite mindre läskigt än det i filmen...

Ja, tyvärr är Granolan mest tänkt för fas 3. Men det är klart, tar du en mindre mängd som kan det bli ok ändå.

Kul att du känner dig motiverad att köra GI. Dina värden kommer garanterat att bli bättre!