söndag 3 juni 2012

35-årsfest och världens enklaste chokladmousse

Söndag och soffläge (golfrundan blev inställd pga regnet...).
Ännu en minnesvärd helg att lägga till handlingarna.

Började med en skön hemmakväll i fredags med god middag och film. Till dessert gjorde jag världens enklaste chokladmousse som jag måste tipsa om. Kokade upp grädde och smulade i råkakaomassa (alltså 100% kakao utan några som helst tillsatser) som jag köpt i en hälsokostbutik. Balanserade med lite kokossocker och lät allt smälta samman på spisen i 15 minuter på mellanvärme för att sen långsamt kylas ner och ställas in i kylskåpet för att få en härlig mousse. Helt otrolig underbar chokladsmak som inte går att jämföra med industriprocessad choklad. Lustigt nog så är det inte särskilt gott att äta bara råkakao utan man måste blanda med lite smör eller grädde och en nypa socker för att få fram smaken.

Bilden visar egentligen ett annat chokladmousserecept som jag gjorde till boken Lättlagad, men  eftersom jag glömde ta bild på min "superenkla" GI-mousse får detta duga :)

Lördagens "vinterstorm" trotsades med en lååångpromenad (ett måste om man har ett energiknippe till hund...) och avslutades med att vi stod och hejade fram tappra maratonlöpare som slet sig fram genom regn och kastbyar. Jag har sprungit Stockholm maraton de senaste två åren och kan bara intyga att det är j-ligt jobbigt - och långt. Och det var ändå under perfekta väderförhållanden...

Igår kväll var det så också dags för 35-årskalas för världens bäste Tobbe - Let's Dance - Eriksson. Festen var en fullkomlig kavalkad i roliga tal, sånger och dans som varade till långt in på småtimmarna.
"Dags att gå till bords!", kommenderar världens bäste 35-åring!
Nu står en marinerad kyckling i ugnen och jag ska försöka få lite jobb gjort innan kvällens chat med alla medlemmar på GI Viktkoll kl 20. Sen blir det en tidigt kväll för mig...

Kram till er alla!

3 kommentarer:

Nettan sa...

Hej,
jag har en fråga. hur många dl mjölk och yoghurt är normalt att ha till sin musli (jag dricker havremjölk och havreyoghurt naturell från oatly)

Anonym sa...

Hejsan Ola.
Vore intressant med ett inlägg där du ger dina åsikter och reflektioner rörande de nya kostråden som nu ska gälla. Ur GI-perspektivet kan man säja. :)

Ola Lauritzson sa...

Nettan, det beror på hur GI-strikt du vill vara. Om du följer fas 1 bör du minimera intaget, men om du är i balansfas så blir väl ca 2 dl lagom, skulle jag säga...