måndag 20 augusti 2012

Hälsa Invest (pressrelease)


GI-experten Ola Lauritzson bygger hälsogrupp 

Kostexperten och entreprenören Ola Lauritzson håller i det tysta på att bygga upp en koncern av hälsorelaterade bolag. Vid årsskiftet köpte han ut viktsajten GI Viktkoll och matföretaget GI-boxen från TV4 och Expressen. Nu står fler bolag på tur.  ”Vi letar aktivt efter hälsorelaterade bolag som passar in i vår företagsgrupp”, säger Ola Lauritzson.

För många är Ola Lauritzson mest bekant som en av personerna bakom GI-metoden. Han har skrivit ett tiotal kostrelaterade böcker som sålt i miljonupplaga i Sverige och utomlands.

Men nu är ambitionen högre och Ola Lauritzson har målet inställt på att expandera verksamheten till mer än sina böcker. Nyligen köpte han tillbaka vikt- och hälsosajten GI Viktkoll från TV4 och Expressen, som han själv var med och grundade 2005, men inte haft något ägande i de senaste åren. GI-boxen som erbjuder hemleverans av färdiglagad nyttig mat är det andra bolaget som ingår i gruppen.

”Ambitionen är att vi ska växa både organiskt och genom förvärv. Inom några år är målsättningen att vi når en omsättning på ett par hundra miljoner”, säger Ola Lauritzson.

”I första hand letar vi efter lite mognare verksamheter med en stadig försäljning, positivt resultat och stabil organisation. Allt från kosttillskott till träningsanläggningar, functional food och andra web-baserade tjänster är intressanta. En förutsättning är att bolagen är verksamma inom just hälsa och friskvård och delar våra värderingar om vad som är hälsosamt”, förklarar Ola Lauritzson.

Ett nytt koncernbolag, Hälsa Invest, är under bildande. Ägarkretsen har nyligen stärkts med medieprofilen Pär Sundberg som bland annat varit med och startat produktionsbolaget OTW och sitter i styrelsen för investmentbolaget Traction.

Redan nu förs ett antal diskussioner och Ola Lauritzson hoppas kunna annonsera ett första förvärv senare i år. 

www.halsainvest.se

8 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken basmat om du ska tipsa är den nyttigaste och bästa enligt GI (alltså bakpotatis, sötpotatis, bulgur, pasta, nudlar etc) skulle vara kul om du kunde tipsa om vad som är bäst att äta i alla kategorierena som potatis, gryn/ris och pasta.

Tilla sa...

intressant! du är minsan flitig som få:) har du tagit en skick på de nya bröd som kommit som till största delen innehålle rågmjöl och ligger på ca 31-36 g kolhydrater per 100 gram? Tycker de är svårt att veta hur man ska sortera bort, jag är en riktigt smörgås människa och äter mycket knäckebröd som ryvita o finncrisp men lite variation hade inte varit fel:) tips kanske?

Anonym sa...

Spännande, du är helt rätt man för detta. Lycka till med affärerna. :)

Anonym sa...

I det tysta?


Ola Lauritzson sa...

@anonym1: Bakpotatis har väldigt högt GI, så det ska du undvika. Sötpotatis har faktiskt lägre GI än vanlig potatis (trots dess namn). Bland de bästa finns: quinoa, helt kokt matvete (med skal), vildris, bovete, hel kokt dinkel.

Ola Lauritzson sa...

@anonym1: Bakpotatis har väldigt högt GI, så det ska du undvika. Sötpotatis har faktiskt lägre GI än vanlig potatis (trots dess namn). Bland de bästa finns: quinoa, helt kokt matvete (med skal), vildris, bovete, hel kokt dinkel.

Ola Lauritzson sa...

@Tilla: bra att det kommer fler alternativ med fullkornsråg. Vanligt knäckebröd är 100% fullkornsråd, så svårt att slå det. FinnCrisp oxå mkt bra. I mjukform är rågkusar, rallarhalvor och liknande det bästa. Råg + surdeg i bra kombination.

Babsan sa...

Intressant, Ola.
Lycka till från
Babsan