tisdag 4 september 2012

Kesobrist råder på grund av diethysteri

Dagens notis från TT är ju på bara för festligt! Måste erkänna att jag ofta rekommenderar keso som bra mellanmål. Lätt att ta med, gott och nyttigt.


Äter du mycket keso??

"Populära dieter som LCHF och GI har orsakat brist på färskostmassan keso i landets butiker. Mejerijätten Arlas fabrik i Skövde hinner inte med att tillverka så mycket keso som efterfrågas, rapporterar Sveriges Radio Halland. Enligt mejerikoncernen ökade konsumtionen med 15 procent förra året. Företaget ska dock investera i nya maskiner och räknar med att komma i kapp efterfrågan i januari, då efterfrågan på keso är som störst."

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Jag har en snabb fråga till dig, jag har letat som en tok efter quinoapasta, känns som jag letat överallt i hela stockholm nu utan resultat. Hittar ingen webbshop heller. Vore guld värt om du kunde tipsa vart man kan hitta quinoapasta i stocholm eller på webben. Tycker din blogg är toppen!

Glada hälsningar Veronica

Hanan sa...

Tyvärr har jag aldrig tyckt om keso trots att alla är så gaalna i den :s

Ola Lauritzson sa...

Veronica, jag köpte ett paket i en butik som heter Ecoist (Sibyllegatan på Östermalm). Men hittar du inte så vet jag att det finns proteinberikad pasta i många andra affärer. Det blir också bra.

Anonym sa...

Jag äter keso blandat med mosad avokado, jätte gott på knäckebröd. :-)
Mums!!

Nadine