tisdag 23 oktober 2012

GI-kalendern 2013 har kommit!

Igår kom den äntligen: GI-kalendern 2013 som är just en kalender i praktiskt A5-format kombinerat med säsongsinspirerade recept för varje månad. Det är jag och min kollega Jessica som lagat all mat under några hektiska veckor i somras. Kalendern blev fantastiskt fin (om jag får säga det själv).

Är du intresserad av att köpa kalendern så hittar du den här, pris 168 kr.

7 kommentarer:

Unknown sa...

Hej!
Har svårt att få svar på några funderingar så jag provar här.
Gjorde misstaget att gå med i matdagboken.se och började följa deras rivstart. läste sen en bok som säger att rivstart innebär ett kolhydratintag på max 20 g/dag, matdagbokens rivstart kan innebära 20 gram/ måltid. Har sedan läst mej till att endast hjärnan förbrukar 100 gram kolhydrater / dag. hur kan det vara ok att hålla en sån lågkolhydratkost? måste man "rivstarta" för att gå ner i vikt?
jag undrar också, vad kan man äta om man inte vill hålla sig till recept, vad ska man tänka på liksom? jag köper gärna en bok av dej om du kan tipsa om en bra för nybörjare som inte bara innebär att man måste hålla sig slaviskt till recept.

Ola Lauritzson sa...

Hej Karin, om snabb viktminskning är din prioritet så kan just en "rivstart" vara en bra idé, dvs en period på 2-6 veckor där du är mycket strikt med mängde kolhydrater. Då tvingas kroppen att omvandla lagrat fett till kolhydratliknande molekyler (ketoner) för att underhålla såväl hjärnan som muskler och andra organ.

Detta är dock ingen förutsättning för att gå ner i vikt, utan du kan självfallet göra det även med en större andel kolhydrater under förutsättning att du förbränner fler kalorier än du äter och dricker.

Om du vill ha en bok med mycket information och receptinspiration för egen matlagning kanske boken: Gå ner i vikt - mina samlade erfarenheter av GI-metoden, kan vara ett bra tips för dig.

Lycka till!

Sörosets Gård sa...

Hej. Kan verkligen rekommendera Gå ner i vikt.... Boken. Fungerar mkt bra som ett uppslagsbok. Många bra tipps o en hel del bra recept att utgå ifrån.

Anonym sa...

194 kr kostar kalendern när jag kollade efter den.

Karin

Anonym sa...

sell aDNUtMNR [URL=http://www.christianlouboutin--outlet.tumblr.com/]christian louboutin outlet ny[/URL] and get big save ZILkNwjz [URL=http://www.christianlouboutin--outlet.tumblr.com/ ] http://www.christianlouboutin--outlet.tumblr.com/ [/URL]

Anonym sa...

for jStzdhhE [URL=http://www.spyderjackets--outlet.weebly.com/]spyder outlet[/URL] suprisely wCtSnBaZ [URL=http://www.spyderjackets--outlet.weebly.com/ ] http://www.spyderjackets--outlet.weebly.com/ [/URL]

Anonym sa...

must check NQbUyGSy [URL=http://www.christianlouboutin--outlet.tumblr.com/]christian louboutin outlet[/URL] online BCzaqEtR [URL=http://www.christianlouboutin--outlet.tumblr.com/ ] http://www.christianlouboutin--outlet.tumblr.com/ [/URL]