onsdag 17 juni 2009

Vad ska ni hitta på till Midsommar?

Själv har jag och några vänner bokat bord på Ulla Winbladh på Djurgården och tänkte avnjuta en klassisk Midsommarmiddag med allt vad det innebär av sill, nypotatis och nubbe. Kommer vädret att hålla?

16 kommentarer:

Anonym sa...

Var kan man köpa GI-pulver alltså måltidsersättning?

Ola Lauritzson sa...

Proteinpulver finns bl a på GI Viktkolls sida (klicka på Shop) eller Gymgrossisten.com. Min favorit heter Fairing, Sloow Protein, Mint-choklad.

Anonym sa...

Men jag är inte medlem där

Anonym sa...

Kan man lika gärna köra med rent vassleprotein?
Antar att Nutrilett har för mycket kolhydrater?

gittan sa...

Hej Anonym!

Ja det går lika bra med vassleprotein, det kör jag med.

Klicka in på gymvaruhuset och beställ, man behöver inte vara medlem där.

Lycka till:)
Gittan

Ola Lauritzson sa...

Vassleprotein bryts ner snabbare - kasseinprotein tar längre tid. Jag föredrar det senare, åtminstone om du inte sportar mycket. Nutrilett och andra måltidsersättningar innehåller mycket kolhydrater, och vissa av dem tillsatt fruktos som jag avråder från.

Anonym sa...

Men visst måste jag vara medlem för att köpa det från GI-viktkoll??

Synd för det hade varit kul att prova det.

Ola Lauritzson sa...

Du kan köpa samma variant på Gymgrossisten - Fairing, Sloow Protein

Anonym sa...

Jag gör tvärtemot många andra....jag lämnar Dalarna och åker till huvudstaden! Ska bo på hotell och ha det bra! Någon som kan tipsa om en bra restaurang i city? Bra priser skadar inte heller=)
Dalkullan som undrar....

Anonym sa...

Bra restauranger finns ju tusen, vill du sitta vid vattnet? vad vill du äta? ska det vara hip-faktor?. Min favorit annars är Ciao Ciao på Birger Jarlsgatan, liten, supermysig och maten är helt fantastisk. Det är italiensk mat och sen rest Tarantino på Roslagsgatan är helt super, personalen engagerad och maten fantastisk!

Gittan sa...

Här bli det sill,potatis,gräddfil,kokt hackat ägg,rödlök,gräslök,hårt bröd,stark ost (typ brännvinsost)och en lille en, hemmagjord jordgubbstårta med lite mosserande vin.
Framåt kvällen blir det till att grilla en köttbit med hemmagjord potatissalad och en stor stark.

Trevlig midsommar önskar Gittan.

livsnjutare sa...

Här fuskas det inte fast att det är midsommar utan jag äter som vanligt LCHF kost som är jättegott :-) Jag vill må bra och gå ner i vikt så jag kämpar på :-) Det kommer att bli så mycket annat gott på mitt midsommarbord att äta :-)

En fråga är färskpotatis godkänt i GI kosten? Jag trodde att det var en snabb kolhydrat.

Ola Lauritzson sa...

Nypotatis är bättre än vanlig potatis - innehåller mindre mängd stärkelse. Men det är ju mängden som är mest avgörande... :-)

Ola Lauritzson sa...

Glömde säga att mina Midsommarplaner blivit ändrade. Nu ska vi åka ut till några kompisars landställe på Värmdö istället. Kommer att bli urmysigt!

Stor kram till er alla!!!!

Nina sa...

jag ska till västkusten och träffa släkten med allt vad det innebär.....har lovat barnen visa hällristningar så promenadskorna packas med....

Suzan sa...

"firar" midsommar hemma med lite god mat och inget mer... =)