onsdag 11 november 2009

Sverige från ett tågfönster


Har spenderat ett antal timmar på tåg genom Sverige de senaste dagarna. Och det verkar gå bra för SJ. Det var utsålt till sista sätet mellan Göteborg och Stockholm ikväll. Billigt är det inte heller - drygt 1100 kronor för en enkelbiljett i 2klass (+69 kronor för 6 köttbullar i bistron).

Imorgon bär det av till Norrköping. Med tåg förstås :-)

3 kommentarer:

Babsan sa...

Hallå där tågresenären!

Ja, du betalade dyrt för biljetten, men är man ute i god tid, ca 1-3 mån innan man åker kan man hitta billigare.
Jag har nu tagit mig an projektet "Jul". Jag har varit på julmässa för att få lite inspiration. Oj vad grejer det finns! Jag köpte mig en sjal, en mössa, några små tomtar, stenugnsbakat bröd, ost och marmelad. Sen åt vi julbord, den var så där god, lite tröttsamt med den sorters mat när jag numera äv van vid "grönt".
Ha det gott!
Kram
Babsan

FrökenC sa...

Tyvärr har jag blivit otroligt anit-sj sista tiden... Dels är ju utbudet i deras bistro helt förkastligt kolhydrater i plastförpackning. Som att välja mellan pest och kolera! Dessutom stod jag på ett fullsatt tåg för ett par veckor sen med min 1-åriga dotter på armen. Hon har haft problem med att äta sen hon var nyfödd. Klockan var halv sex på kvällen.. och jag fick inte under några omständigheter värma hennes mat som tagit med för att veta att hon åt. Men svaret var NEJ, inte värma. Fanns det att köpa någon barnmat... Nej! Nä tåg kommer jag undvika i framtiden. Tråkigt, för annars gillar jag tåg...

Ola Lauritzson sa...

Krumelur, det låter inget vidare. Och jag håller med om att utbudet i bistron är sorgligt. Men å andra sidan är det ju inte så mycket bättre på flyget - eller på bensinmacken om man nu kör...

Fast fasligt snålt att du inte fick värma maten. Kunde du inte gjort det i smyg? Vad skulle de gjort - slängt av dig från tåget...?