tisdag 23 mars 2010

Hur mycket godis äter du?


Visste du att svenskar är världens mesta godisråttor. Varje år stoppar vi i oss 17 kg godis. Per person. Ganska otroligt när man tänker på det! Och den absoluta högtiden för smågodis närmar sig med stormsteg: Påsken...
Hur mycket smågodis äter du? Kommer du att köpa några Påskägg?

11 kommentarer:

Susanne sa...

17 kg är ju BARA ca 3 hg godis per vecka...om man säger att det är 52 veckor på ett år...det är ju ingenting. Jag äter säkert det dubbla...hehe!

Dock äter jag knappt ett enda chips, inga kakor, inga tårtor, bullar och annat skräp.

Godiset är min stora svaghet med andra ord.

Apan sa...

Godis är vanligtvis min största last men sedan jag börjat med min viktnedgång har jag inte ätit en bit. Har hållt på sedan vecka 2. Startade med fas 1 men är nu inne i fas 2 och jag går fortfarande ner, -9kg! =) Så här blir det inge godis i påsk!!!

Anonym sa...

Hej Ola
Började idag med Gi rivstart och försökt tidigare men gav upp då jag inte såg resultat direkt. Men nu går jag in i det med helhjärtat. Idag har jag ätit frukost kl 7 1burk tonfisk stekt med raps olja+svamp och ringlad olivolja. Lunchen kl 11 2ägg+ 2 små avokado+ 2msk majonäs. Sen tänkte jag ta något mellanmål vid 14-15 och vet inte vad. För att senare äta kttfärs med vitkol. Så nu till mina frågor hur många avokado/dag kan man äta?, och hur mycket ska man äta för jag är van att räkna kalorier och alltid legat påå svält för att hålla vikten som i slutändan skjuter upp. Hade varit otroligt tacksam om du hade kunnat ge mig lite feedback och motionerar gör jag ca 4 dagar i veckan genom långa promenader. Blev lite off topic men jag kan ändå svara för min del blir det inga påskägg med godis utan det blir inköp av riktiga ägg:)
Mvh
ina

Sabina sa...

de gånger/år jag äter/smakar annat än 70-90% choklad går lätt att räkna på ungefär en halv hand :)

kommer att köpa påskgodis till barnen o gubben som dom har i ett gemensamt ägg. i barnens egna påskägg hamnar det saker som inte går att äta! ;)

vill jag ha ngt påskigt själv så får jag helt enkelt modifiera fram ngt efter eget huvud.

hur gör du själv? kommer påskharen med godisfyllda ägg du inte kan motstå eller är det roligare ägg än så? :)

Linda sa...

Smågodis äter jag max en gång i kvartalet, när någon bjuder mig (och då blygsamma 10-15 bitar). Riktigt mörk choklad kanske en gång i månaden, en 20-30 g. Så för att få snittet på 17 kg per person och år är det en hel del människor som måste äta bra mycket mer för att kompensera mitt bortfall!

Jag har aldrig köpt och ätit smågodis regelbundet, och ju mer jag tränat desto mindre godis har jag velat äta. Det smakar bara syntetiskt och supersött, och ger en jobbig eftersmak.

Rent generellt tycker jag att 17 kg per person och år är fruktansvärt mycket! Så många kalorier av rent skräp folk stoppar i sig.

Ola Lauritzson sa...

Tack för intressanta kommentarer. Jag tror att smågodis är en riktig last för många, inte minst tjejer. I många fall säkert ett direkt beroende.

Själv ska jag erkänna att smågodis inte är min absoluta favorit. Istället är det choklad och glass som jag är svag för.

En intressant aspekt av godis är att den stormande tillsatsdebatten inte tycks gälla godis. När många hetsar kring glutamat och modifierad stärkelse i vanlig mat, är det få som bryr sig om vad smågodiset innehåller. Att tro att godishyllan är något annat än en symfoni av E-nummer är ju ganska naivt...

Anonym sa...

Ola hade verkligen uppskattat om du kunnat besvara mina frågor när det kommer till avokado och rivstarten:)
För jag kan inte äta yougurt pga mjölkprotienallergi/laktos så det blir en hel del avokadon och olivolja och kyckling med skinn.
Mvh Ina

Bitte sa...

Smågodis äter jag nån gång ibland men choklad och glass älskar jag och äter alldels för mycket av detta. Till påsk har jag ännu en last och det är Anthony Bergs mandelägg....... vattnas i munnen bara jag tänker på dom.....

Ola Lauritzson sa...

Ina, avokado är utmärkt! Mycket bra på alla sätt!

Jennifer sa...

När jag var 15 bestämde jag mig för att sluta äta godis. Nu är jag 20 och har inte ätit en bit sedan dess :)Tycker att det finns så mycket bättre mat i livet att lägga dem kalorierna på...

Unknown sa...

nike air force 1 high
off white hoodie
mbt shoes sale
off white shoes
hermes birkin
golden goose sneakers
adidas superstar UK
golden goose shoes
adidas ultra boost 3.0
longchamp handbags