torsdag 11 mars 2010

Vad driver dig att träna?

1. Dåligt samvete?
2. Vill gå ner i vikt?
3. Bygga muskler?
4. Roligt?
5. Skönt?
6. Annat, vad?

För de flesta är det säkert en kombinationation av alla alternativ. Sorgligt att alternativ 1 ska finnas bland dem. Den här veckan har inte varit så bra för min del och idag har jag bestämt mig för mardrömspasset på löpbandet - 20 km...

12 kommentarer:

Helene sa...

Började med 1, sedan 3 och nu är det 4 och 5!!!

1 har jag aldrig känt faktiskt.

Har aldrig gillat träning men nu saknar jag det om jag inte kan träna när jag har tänkt eller är sjuk. Tänk att en soffpotatis kan bli träningsnörd på bara 1,5 år!
Nu tittar jag hellre efter löpartights och snygga löparskor än andra kläder när jag är i centrum. Kanske ändå ska gå min PT-utbildning som jag vill så det kan bli min vardagsklädsel?

Maria sa...

Skulle nog säga att för min del är det en kombination av allihop. Men främst är det ju för att man mår så bra av det......

Helene sa...

2 ska det vara att jag började med förstås/Helene

Linda sa...

2,3,4 och 5!

Det är ju beroendeframkallande! Är inne i en smått lyrisk fas, tränar mycket och tycker det är så himla roligt! Har upptäckt att jag verkligen gillar intervallträning och styrketräning. Att träna annorlunda och testa nytt har gett mig massor av energi.

gi-jenny sa...

Mest 2 och 3 men även en del av 4 och 5. ... men om jag vore en smalis vette tusan om jag skulle träna, för så himla kul är det inte o springa på löpbandet :) Men nyttigt!

Sabina sa...

2, 3, 4 o 5.

rider, cyklar o går.. borde egentligen kanske lägga till ngt som bryter av men vet inte riktigt vad o när då ridningen är minst en g/dag 6-7 dag/v!

älskar att känna kroppen o musklerna jobba.. och njuter av djupandningen man kommer in i!

är imponerad av de som springer.. aldrig varit ngt för mig, har så makalöst ostadiga ligament i fotlederna men måste vara häftigt när kroppen kommer in i bra rytm o jämn andning. nåväl, vad är en bal på slottet! :)

Kajsa sa...

Började med Zumba - gruppträning för att gå ner i vikt, men det har övergått i ett beroende för att man blir så glad och energisk!
När man kört ett svettigt pass Zumba med hög puls direkt efter jobbet på fredag går man hem med en "för-fest"-känsla i hela kroppen!

Kicki sa...

2,3,4,5,6 faktiskt.

Annat är för att jag skall kunna leda egna pass i bodypump och spinning så måste jag ju hålla igång så jag orkar hela passet själv. Det i sin tur gör att träningen blir rolig :)

Anonym sa...

För mig är det i första hand ROOOLIGT och sen blir 2,3, 5 en bonus som kommer på köpet=)
Anna langtanefterlivet.wordpress.com

Bella sa...

Känslan man har när kroppen är i bra form...det driver mig. Men inte har jag känt att nr 1 (på din (?) lista) ska vara en slags drivkraft för att träna. Då har det blivit fel någonstans kan jag tycka. Och efter nr 6 skulle jag vilja säga att vetskapen om vad som kommer efter ett träningspass har ju också fått iväg mig några regniga kvällar. Man mår så bra och sover så bra efter ett träningspass!! Min träning i dagsläget består utav promenader. Extra härligt nu när solen börjar titta fram :D

Carina sa...

Jag började efter barnen för att få egentid, plus att jag alltid har tränat sen jag var 6-7 år.
Men numera är det bara för att det är roligt.
Skall nu i April även gå en utbildning för att bli instruktör, vilket jag verkligen ser fram emot. Tänk att jag skall få förena nöje med arbete. :)

Ola Lauritzson sa...

otroligt! Inte någon tränar för att ni har dåligt samvete...!! Är det verkligen helt sant? Ja, fantastiskt i så fall tycker jag!