tisdag 2 november 2010

"Alkohol skadligare än heroin och crack"


I dagarna publiceras en ny studie i ansedda läkemedelstidningen the Lancet. Enligt forskarnas resonemang är alkohol den skadligaste drogen om man räknar tilll påverkan på sin egen så väl som andras hälsa - värre än heroin, kokain och ecstasy. Det får en att börja fundera...

Läs hela artikeln på CNN här.

6 kommentarer:

Ola Lauritzson sa...

haha...ja, så e det nog. Fast de dricks väl ganska mycket där också förstås.

Fredrika sa...

Hejsan Ola!

Jag är en tjej på 17 år, 170 cm lång som började att väga 60.6 kg och har nu gått ner till 56.1 på lite mindre än fyra veckor.
Jag har snart nått min målvikt men undrar det här med fas 3. Kan jag göra så att jag äter enligt fas 2, 6 dagar i veckan men sedan får en dag då jag får äta "snabba" kolhydrater, såsom macka, flingor, pasta. Eller kommer jag snabbt gå upp i vikt då igen?
Vill inte få tillbaka kilonen.
Tack på förhand =)

Anna K. sa...

Märkligt att alla verkar tycka att Holland är så drogliberalt. Visst är NL liberalt gällande marijuana, men inte andra tyngre droger. Har bott i NL flera år så jag vet......

Åsa sa...

Har just köpt din "partners" bok LCHF på mitt sätt. Jag är nu helt förvirrad...Jag hittade ingen blog till Ulrika så du kanske kan klargöra några påståenden ang kolhydrater i den boken?
- titelsn säger skrippa kolhydraterna, men recepten innehåller massor med grönsaker.
- Det påstås att insulin inte frigörs om man äter LC. Men vad jag förstår frigör äöven ovanjordgrönsaker och även protein insulin?
- Det finns recept på LC bröd med 2 påsar mandel som påstås vara kolhydratfria bröd?
Finns det flera definitioner av vad som är kolhydrater?? Det vore iofs ingen dum ide. En för de komplexa långasamma och en för de snabba. Men jag förstår verkligen inte detta. Ulrika ska väl vara kunnig om detta område? Det kan väl inte bero på okunskap att hon uttrycker sig såhär? Det måste ju beror på hennes definiton av kolhydrater??

Ola Lauritzson sa...

Åsa, du hittar Ulrika på Facebook och hennes klubb LCHF.

Hör av dig om du inte använder FB - då kan jag ge dig hennes mejl.

Ola Lauritzson sa...

@Fredrika, kul att det gått bra för dig. Idén med GI-metoden är att hitta en livsstil som innehåller kolhydrater - fast med lågt GI. Det är "fas 3" som är den "riktiga" GI-metoden. Fas 1 och 2 är en vidareutveckling för lite snabbare viktminskning de första veckorna.