torsdag 10 mars 2011

Dags för 80-årskalas!


Imorgon ska jag på mitt livs första 80-årskalas. Det är finansmannen Anders Wall som har fest i dagarna tre. Imorgon avslutas det hela med tjusig middag på Grand Hotel!

Stort Grattis till Anders. Hurra, hurra, hurra!

17 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Ola! Jag har blivit inspirerad av dig och din bok "Mina samlade..." och har nu följt fas 1 i snart två veckor utan något som helst resultat på vågen?? Gick och väntade på ketos, men den har tydligen uteblivit. Jag räknar inte kolhyd utan äter en portion med protein, grönsaker samt en klick typ cr fraiche el gräddsås. Behöver man räkna slaviskt? Vill gärna fortsätta för sötsug m.m. har försvunnit helt, blir en bit mörk choklad till kaffet på helgen. Kan jag få något tips vad jag kan göra för att komma i ketos. Tacksam för snabbt svar. Hälsningar Jessica i Skåne

Babsan sa...

Kul med kalas, hoppas du får trevligt!!
Projekt "ta hand om mig" pågår....
Kram
Babsan

Anonym sa...

Jag blir lite förvirrad när jag först läser på GI viktkoll att man inte får äta bröd i rivstarten och sen när jag söker frukost förslag på Rivstart så kommer detta förslaget upp. Där står det att man kan äta en rågkuse ????
Får man eller får man inte äta rågkuse i rivstarten? Där finns fler frukostförslag där rågkuse ingår.

Om man nu får äta rågkuse är det då en hel eller en halv som gäller?

Exempel nedan:

Kesofrukost med surdegsmacka


Från Rivstarten och framåt passar denna mumsiga frukost.
Ingredienser
Till en person behöver du:
1 portion »Keso med kiwi och nötter
1 rågkuse eller »Finskt surdegsbröd
50 g philadelphiaost, kvarg eller kesella
smörgåskrasse
Fakta

Kategori: Frukost
Steg: Rivstart, Nystart och Balans

Lite förvirrande tycker jag

Mia sa...

Hejsan jag har nu kört med GI i 3 veckor och förlorat 6 kg!!!

Och det bästa utav allt jag är aldrig hungrig.
Tänk om man börjat med detta tidigare =p

Men till en liten fråga kan man äta sockerfrittgodis??

Är så grymt godissugen särskilt när man ser barnen äta sitt Lördagsgodis. Så jag tänkte om man köper några sockerfriagodisar så kanske detta blir lättare att följa.

Anonym sa...

Är det okej att baka bröd på soja mjöl och proteinmjöl?

Ola Lauritzson sa...

@Jessica, jag hoppas att du vet att man inte behöver nå ketos för att gå ner i vikt. För en del personer kan det av olika skäl vara lite svårt att nå dit - och det är heller inget självändamål. Så, fortsätt på den inslagna vägen så är jag säker på att du kommer att nå din idealvikt så småningom, samtidigt som du slipper sötsug mm.

Ola Lauritzson sa...

@Anonym: du har rätt i att man ska försöka undvika bröd i rivstarten. Men om det är något bröd som du kan äta lite av ändå, så är det just osötat surdegsbröd typ rågkusar. Ta en halv skiva så klarar du dig fint.

Ola Lauritzson sa...

@MamaMia: Stort grattis till den fina nedgången! Om du absolut måste kan du ta någon bit sockerfritt godis, men jag rekommenderar det inte. Anledningarna är två:
a) dessa innehåller ofta mycket sk sockeralkoholer (en typ av kolhydrat som delvis tas upp - och dessutom är laxerande).
b) den söta smaken kan trigga igång ditt sötsug och hungerskänslor. Om du någon gång verkligen vill bli kvitt ditt sötsug så bör du helt undvika dessa söta smaker - även om de inte innehåller vanligt socker.

Ola Lauritzson sa...

@Anonym: Ja, det kan vara ett alternativ att baka bröd på. Måste dock varna att det inte brukar bli riktigt som vanligt bröd... men kanske bättre än inget? Testa också bovetemjöl, det brukar bli godare.

Anonym sa...

Fråga: O m man nu skulle vilja dricka ett litet glas coca cola då och då (ja trots att man vet hur onyttig den är ;) ), vad är då bäst light eller vanlig? Har tonåringar som dricker en del saft, någon sort du kan rekommendera som är mindre värdelös än någon annan för de lär tyvärr inte sluta dricka för att jag tycker det ?

Anonym sa...

Jag läste ett recept i din kokbok om en pajdeg som bestod av 2 dl sojamjöl och 100 gram smör.
Min fråga är om den är okej att äta i fas 2, och hur mycket kolhydrater det skulle innehålla?

Tack på förhand

Anonym sa...

Hej Ola,

Har du sett veckans nr av tidskriften Fokus? Där finns en artikel med rubriken Fettkriget. Den handlar i huvudsak om LCHF och dess anhängare och motståndare (rätt uttjatat tema vid det här laget anser jag personligen), men så här inleds artikeln:

"Bantningskurer kommer och går. De flesta stannar bara några år innan de förpassas till dieternas kyrkogård sedan nya forskningsrön omkullkastat dess grundvalar. De har hetat saker som Flygvärdinnedieten, GI-metoden, Scarsdalemetoden, Rikshospitalets bantningskur och Stenålderskosten".

Är det inte lite konstigt att avfärda GI-metoden som en modefluga? Scarsdale- och flygvärdinnedieterna har väl ingen hört talas om sedan 70-talet, men att GI skulle vara en övergående trend...nej, enligt min uppfattning har journalisten inte riktigt koll!

Sanna

Ola Lauritzson sa...

@Anonym: då skulle jag rekommendra light cola, absolut. När det gäller saft, testa Fun light.

Ola Lauritzson sa...

@anonym: ja den pajen kan du äta i fas 2. Degen blir lite kladdig, men helt ok. Undvik dock Risentas sojamjöl eftersom den av någon anledning blir helt omöjlig att bearbta till degen.

Ola Lauritzson sa...

@Sanna: jo, jag läste just artikeln och håller helt med dig. Att sätta GI-metoden (som livsstil och numera kiniskt bevisad nyttig) tillsammans med alla dessa obskyra begrepp är ju heltknasigt...

Mia sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
jjjjjjjjjjjjj sa...

longchamp longchamps
dior glasses
yeezy boost 350 v2
longchamp bags
longchamp handbags
yeezy
retro jordans
tory burch sandals
curry 5
http://www.kobeshoes.uk