torsdag 24 mars 2011

Stiltongratinerade päron

Har lagat mat hela veckan till nästa GI&hälsa-bilaga som kommer med Expressen. Massor av mat och recept! En av rätterna tyckte jag blev extra kul eftersom den har så många olika smaker. Funkar som både förrätt och dessert.

Stiltongratinerade päron, 4 portioner

2 stora, väl mogna gråpäron

70 gram stiltonost eller annan grönmögelost, smulad

2 msk pressad apelsinjuice

2 tsk fint rivet apelsinskal

1 msk sultanrussin

1 msk hasselnötter

Skiva päronen på mitten och gröp ur kärnhus och en del av fruktköttet. Blanda ost, hackade nötter, russin, apelsinskal och fruktjuicen till en krämig smet. Lägg oströran på päronen och ställ in i ugn på 175 grader i 5 minuter.

4 kommentarer:

Anonym sa...

När kommer nästa bilaga ut? Har köpt de flesta och tycker det är flera bra recept i dem men jag missade senaste numret så nu vill jag inte missa detta också. Längtar efter lite ny inspiration.
//Annica

emma sa...

Har ketos med kaloriintaget att göra eller har det med intag av kolhydrater att göra?
Jag kör Cambridge nu..BARA för att jag vill gå ner snabbt..har så in i helvete brottom innan sommaren.. alltid i sista sekunden när det gäller vikten. Hur snabbt går man ner med LCHF?
Emma

Anonym sa...

emma// Vissa går ner ganska fort men de flesta jag känner har faktiskt "bara" gått ner ca 10 kg på ett år med LCHF, de har varit ganska strikta dessutom så tydligen skiljer detta från individ till individ. Men detta är ju GI så då slipper man ha total kolhydratsfobi utan äter tämligen varierat och går ner i vikt ändå :)

Kix sa...

Galet goda päron! Jag måste bjuda hem vänner på middag nu så att jag får äta dem igen!