tisdag 1 mars 2011

Ritualen - skräckis i min smak


Just kommit hem från premiären av The Rite/Ritualen med Anthony Hopkins i huvudrollen. "Vår egen" Mikael Håfström, regissör.

Jag gillar skräckisar och det här var en kuslig historia helt i min smak. Rysligt värre!

Har du tips på några bra skräckfilmer? Tror jag har en sån period just nu...

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Rose Red av Stephen King. Inte serien utan filen. Har för mig att den är ca 4 timmar men man kan inte sluta titta....

Linda sa...

Precis den filmen jag skulle rekomendera! Rose Red fastnar i hjärnan, och det stämmer, den är närmare 4 timmar lång... och bra! =)

Babsan sa...

Nehe, det här är inget för mig!
Jag gillar romantiska, kanske drama eller thriller filmer.
Babsan

Sofie sa...

The Stand - lång men skit bra... :-) The Nest, Shutter, Barnhemmet, Hostel part 1 o 2.. ja de till coh börja med :D

Ola Lauritzson sa...

Verkar som att det finns en hel del "monsterdiggare" där ute... Tack för alla tips!

Unknown sa...

"The shining", "Terror på Elm Street" och "Alla Helgons blodiga natt" är några "trevliga" skräckfilmsklassiker du kan kolla in. Ta en titt på min blogg så hittar du säkert fler tips.

Glada hälsningar
Mats

Annelie sa...

Jag älskade skräckisar när jag var yngre, men nu klarar jag inte riktigt av dem..iaf inte att se dem ensam ;o). Jag var oxå på "Ritualen" och hade nästan ont i magen innan..men den var inte så läskig som jag trodde. Den äckligaste film jag sett är nog "One missed call"..så gillar du skräckisar så ska du definitivt se den =o). Min syrra å jag såg den på en förhandsvisning för nåt år sen, och det var en asiatisk film upptäckte vi då..å den kändes lite B från början..men vi satt nästan i samma stol när den var klar, gah!! Haha =o)!

Anonym sa...

"The ring" är mitt tips...jag har fortfarande mardrömmar om den, trots att det är 7-8 år sedan den gick på bio. Men vissa scener i filmen dyker upp på näthinnan ibland precis innan jag ska somna...brrr!

Jessica

Anonym sa...

The orphan.

Den var också riktigt, riktigt otäck, dessutom med en oväntad intrig:

http://www.imdb.com/title/tt1148204/

Jessica